Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λίγοτερο...

 

Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λίγοτερο...

 



Απίστευτη αναλγησία δείχνει το ΙΚΑ σε βάρος των διαβητικών ασθενών, αφού έχει διακόψει την χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων γιατί κοστίζουν πολύ...

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, σε έγγραφο του ΙΚΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, το ταμείο έχει πάψει να χορηγεί τα ειδικά θεραπευτική υποδήματα, αφού δεν αποτρέπουν τον ασθενή από τον ακρωτηριασμό, απλώς τον καθυστερούν για 1 με δύο χρόνια.

«Το αναμενόμενο όφελος είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος» καταλήγει η εξοργιστική επιστολή του ΙΚΑ.

Η ίδια η Ομοσπονδία τονίζει πως εκτός από απάνθρωπη, η απόφαση του ΙΚΑ είναι και εντελώς αντιεπιστημονική, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα διεθνή έγκυρα βιβλιογραφικά δεδομένα και τις οικονομοτεχνικές μελέτες κόστους αποτελεσματικότητας στο διαβητικό πόδι, καθώς και στις οδηγίες και προτροπές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη κ.ά.

Η χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων διαβήτη, σε συνδυασμό με την ίδρυση ιατρείων διαβητικού ποδιού στα νοσοκομεία, θα μπορούσε να μειώσει κατακόρυφα τους χιλιάδες ακρωτηριασμούς των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ