Πώς θα "συμμαζέψουν" το μισθολόγιο του Δημοσίου

Πώς θα "συμμαζέψουν" το μισθολόγιο του Δημοσίου

 


Καθώς κορυφώνεται η εκλογική μάχη, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιβαρύνει άλλο μισθωτούς και συνταξιούχους, προαναγγέλλοντας και έκτακτο επίδομα για τους τελευταίους. ¨Όμως, εξηγούν με νόημα αρμόδια στελέχη, αυτό δεν σημαίνει ανακοπή των παρεμβάσεων περιλαμβανομένων των μισθολογικών για όσους επιχειρείται να φανούν ως «έχοντες».

Εδώ και ημέρες η κυβέρνηση «φωτογραφίζει» ως βασικούς εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, δημοσιοποιώντας ............
λίστα με τις υψηλές (μέσες) αμοιβές ανά εταιρεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αθόρυβα μεν αλλά σταθερά προχωρά ο σχεδιασμός για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Η πρόταση που «ακούγεται» εδώ και εβδομάδες είναι η ενσωμάτωση της ειδικής παροχής των 145 ευρώ στο μισθό (και άρα στις συντάξιμες αποδοχές) των 768.009 υπαλλήλων του δημοσίου, ως ένδειξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Το «αντάλλαγμα» είναι η επανεξέταση των δεκάδων επιδομάτων, ειδικά όσων λαμβάνουν υπάλληλοι με υψηλές αποδοχές με τελικό στόχο την κατάργηση πολλών από αυτών.

Προτείνεται παράλληλα οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο να έχουν τα δικαιώματα των υπαλλήλων που εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα.

Όσο για τις ΔΕΚΟ, οι αλλαγές έπονται. Έως το τέλος του χρόνου η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα έχει στη διάθεσή της όλους τους μισθούς, τις θέσεις και τις απολαβές όλων των εργαζόμενων σε φορείς και εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου. Οι αποφάσεις σε αυτό το πεδίο δεν έχουν ακόμη ληφθεί αν και εκφράζονται διάφορα σενάρια που περιλαμβάνουν από μετατάξεις έως απολύσεις. Ερευνάται η συνταγματικότητα των πιθανών σεναρίων, αλλά και οι προθέσεις της Τρόικας που αναμένεται να έχει λόγο στις αποφάσεις.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση αφήνει το θέμα στο περιθώριο, καθώς το κλίμα πρέπει να μείνει ήρεμο έως τις εκλογές. Έτσι προωθούνται τα... διαδικαστικά.

Σε εξέλιξη είναι πάντως η ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Όπως ανακοινώθηκε, ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων θα πληρωθεί από την αρχή μέσω τραπεζικού λογαριασμού από τον επόμενο μήνα. Η επεξεργασία των μισθοδοσιών των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ξεκινά από το νέο έτος, με στόχο να πληρώνονται και αυτά με τον ίδιο τρόπο από τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ