ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΆΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ '' ΧΑΚΕΡ ''ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ



Μέλος του ΛΑΟΣ, ο "χάκερ" που παραποίησε το έγγραφο της Ξενογιαννακοπούλου

 

Συνελήφθη εξηνταπεντάχρονος καθηγητής από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία της δημιουργίας και διασποράς ψευδών και παραποιημένων δηλώσεων, εθνικιστικού περιεχομένου, της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που αφορούσαν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας στις 12-22 Οκτωβρίου. Στις παραποιημένες δηλώσεις της...

 κ. Ξενογιαννακοπούλου υπήρχαν βαρείς χαρακτηρισμοί για την Τουρκία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο.
Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, μετά την έκδοση δελτίου Τύπου από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, που αφορούσε σε απάντηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν.
Το δελτίο Τύπου την ίδια μέρα εστάλη παραποιημένο και με αλλοιωμένες τις δηλώσεις, σε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών του ίντερνετ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ως αποστολέας φαινόταν η αναπληρώτρια υπουργός. Όταν ενημερώθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, την επόμενη μέρα 16.10.2010, υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστου και την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ και είχε πολιτευτεί στο παρελθόν, με τον ΛΑΟΣ στη Β' Αθηνών.
Έπειτα από ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ίχνη του αποστολέα και χθες το βράδυ έγινε έφοδος στο σπίτι του καθηγητή, ο οποίος και συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος προέβαλε αντίσταση, απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Ωστόσο οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν το δελτίο Τύπου αυτούσιο και παραποιημένο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους, χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ και είχε πολιτευτεί στο παρελθόν, με τον ΛΑΟΣ στη Β' Αθηνών, θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ