ADSL: Το πάνω χέρι πήραν οι εναλλακτικοί

AD
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
SL: Το πάνω χέρι πήραν οι ε                                                                        ναλλακτκοί 
fiber_opticsΤεράστια είναι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του ΟΤΕ και των ανταγωνιστών του όσον αφορά στις νέες ευρυζωνικές συνδέσεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας αναφορικά με το α’ εξάμηνο του 2010. Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ ελέγχει μεν το 53,7% των ευρυζωνικών συνδέσεων, είτε μέσω λιανικής είτε μέσω χονδρικής πώλησης, (1.131.695 συνδέσεις επί συνόλου 2.105.076) αλλά οι νέες συνδέσεις των εναλλακτικών είναι εντυπωσιακά περισσότερες σε σχέση με εκείνες του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι εναλλακτικοί πήραν –μέσω LLU- 170.342 νέες συνδέσεις ή 1290 νέες συνδέσεις για κάθε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. Οι νέες ευρυζωνικές συνδέσεις στον ΟΤΕ ήταν μόλις 18.249 ή 138 ανά ημέρα! Η διαφορά είναι εντυπωσιακή και είναι προφανές ότι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, το μερίδιο του ΟΤΕ είναι, βέβαιο, ότι θα πέσει εντός των επόμενων μηνών κάτω από το 50%.

Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι οι Έλληνες προτιμούν τα συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών. Ο αριθμός των συνδρομητών που χρησιμοποιούσαν συνδυαστικά πακέτα ήταν στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2010 1.494.915 (1.376.885 πακέτα double play, 118.030 πακέτα triple play) δηλαδή το 71% των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα προέρχονται από τα πακέτα αυτά έναντι 54% ένα χρόνο πριν, γεγονός που, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, φανερώνει τη σαφή προτίμηση των καταναλωτών προς αυτά.

Huawei

H νέα σύμβαση του ΟΤΕ με τη Huawei για την παραγγελία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ήταν μία από τις 11 συμφωνίες που υπεγράφτηκαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την προμήθεια του ΟΤΕ με εξωτερικές καμπίνες (outdoor cabinet) και ασύρματα modem (WIFI modem terminal) της Huawei. Πιθανότατα, οι καμπίνες αφορούν το VDSL project που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΟΤΕ, ενώ τα modems προορίζονται για τους νέους χρήστες του Conn-x. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και ο πρόεδρος της Huawei για την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και των χωρών της Σκανδιναβικής χερσονήσου (CEE-Nordic Region), Li Jian.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ