Με κουπόνι θα πληρώνονται κομμώτριες, οικιακές βοηθοί, καθηγητές...!

Με κουπόνι θα πληρώνονται κομμώτριες, οικιακές βοηθοί, καθηγητές...!

 




Τα πάνω-κάτω φέρνει το υπουργείο Εργασίας στα πλαίσια του αγώνα που έχει κηρύξει κατά της φοροδιαφυγής. Όπως αναφέρει το Βήμα σε δημοσίευμά του, από τις αρχές του 2011 επαγγελματίες όπως οικιακές βοηθοί, κομμώτριες, μανικιουρίστες, καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, τεχνίτες που καλούνται για μικροεπισκευές στα σπίτια και φυσικοθεραπευτές μπαίνουν στο ίδιο καθεστώς αμοιβής. Δε θα αμείβονται πλέον με μετρητά αλλά με κουπόνια, τα οποία στη συνέχεια θα εξαργυρώνουν.
Ο Γ. Κουτρομάνης σε δήλωση του στην εφημερίδα, σημείωσε ότι «με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή που ........μόνον από αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, ευελπιστούμε, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα εισπράξουν περί τα 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο». Αποκάλυψε επίσης ότι από τις 350.000 οικιακές βοηθούς που έχουμε στην χώρα μας, μόνο οι 30.000 είναι ασφαλισμένες!
Ήδη προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια αρχικά, 6.000 ΑΤΜ τα οποία θα εγκατασταθούν έξω από τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, σε ΚΕΠ καθώς επίσης και σε ασφαλιστικά ταμεία.
Πώς όμως θα λειτουργεί το όλο σύστημα; Οι εργοδότες, θα πρέπει να προμηθεύονται τα ειδικά κουπόνια αμοιβής από τις ΑΤΜ από τα σημεία που προαναφέρθηκαν. Θα βάζουν λεφτά και θα λαμβάνουν ίσης αξίας κουπόνια. Η τιμή των κουπονιών, θα κυμαίνεται από 5 έως και 100 ευρώ. Επίσης, στα κουπόνια αυτά έχει προβλεφθεί ώστε να καταβάλλεται αυτομάτως στα ασφαλιστικά ταμεία και η εργοδοτική εισφορά.
Στη συνέχεια με τα κουπόνια αυτά θα πληρώνει π.χ. τον καθηγητή που του παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Ο κάτοχος του κουπονιού τότε θα πηγαίνει στις ΑΤΜ και θα εξαργυρώνει το κουπόνι. Θα βάζει το κουπόνι και παίρνει λεφτά.
Τέλος για όσους δεν υπακούσουν, ο νόμος προβλέπει χρηματικές ποινές που κυμαίνονται από 2.000 έως και 5.000 ευρώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ