Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΞΕΡΕΙ Κάθεστε άνετα; Ρωτήστε την καρέκλα

Κάθεστε άνετα; Ρωτήστε την καρέκλα
 
 

Αν έχετε πόνο στην πλάτη γιατί κάθεστε πολύ ώρα ακίνητος ή έχετε λάθος στάση, προσοχή γιατί μπορεί να επέμβει η καρέκλα σας. Γερμανός εφευρέτης κατασκεύασε μία καρέκλα η οποία παράγει ήχους ειδοποιώντας έτσι τους χρήστες της πότε πρέπει να μετακινηθούν. Ο Ρίστο Κόιβα κατασκεύασε την "Intelli Chair" μετά από έρευνα πάνω στη χρήση θορύβων για τη μετάδοση πληροφοριών και με τη συνεργασία επιστημόνων του πανεπιστημίου Bielefeld της βορειοδυτικής Γερμανίας.
"Τέσσερις ευαίσθητοι αισθητήρες στο κάθισμα της καρέκλας και άλλοι τέσσερις στην πλάτη της καταγράφουν με ποιό τρόπο κάθεται ο χρήστης της. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν αποστέλλονται σε υπολογιστή μέσω μίας ηλεκτρονικής υπομονάδας bluetooth", εξηγεί.
Αν η καρέκλα ...αντιληφθεί ότι ο χρήστης της κάθεται σε κακή στάση ή για πολύ ώρα, αρχίζει να παράγει έναν ήχο για να τον ενημερώσει ότι πρέπει να αλλάξει στάση.
Ο φυσικός και ειδήμων των ηλεκτρονικών υπολογιστών Τόμας Χέρμαν είπε ότι η εφεύρεσή του προορίζεται κυρίως για χρήση στο γραφείο του σπιτιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.
"Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σχολικές τάξεις ή σε μεγάλα γραφεία για να βελτιώσει τον όγκο εργασίας καθορίζοντας πότε πρέπει να κάνουν διάλλειμμα οι υπάλληλοι", λέει ο 40χρονος.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ