Σλοβενική πόλη εκλέγει δήμαρχο το δικό της "Ομπάμα"

Σλοβενική πόλη εκλέγει δήμαρχο το δικό της "Ομπάμα"
 
Ενας αφρικανός μετανάστης, ο αποκαλούμενος "ο σλοβένος Μπαράκ Ομπάμα", είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στο θέρετρο Πίραν της Αδριατικής. Ο 54χρονος Πέτερ Μπόσναν, από τη Γκάνα, μετέβη στην πρώην Γιουγκοσλαβία για να σπουδάσει Ιατρική. Ωστόσο, η Σλοβενία έγινε πατρίδα του. Παντρεύτηκε μια κροάτισα συνάδελφό του, με την οποία απέκτησαν δυο κόρες και άρχισε να ασκεί το επάγγελμά του.
Στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπορούτ Παχόρ. Αντίπαλός του ήταν ο μέχρι πρότινος δήμαρχος, επίσης γιατρός Τόμαζ Γκάνταρ.
Απαντώντας στις επικρίσεις του Γκάνταρ, ότι δεν μιλάει καλά τη σλοβενική γλώσσα, ο Μπόσμαν τόνισε :"Ναι, κάνω λάθη, αλλά το ίδιο συμβαίνει με πολλούς Σλοβένους".
Ο Μπόσμαν δήλωσε ότι η νίκη του στις εκλογές δείχνει το υψηλό επίπεδο της δημοκρατίας στη "θετή" του πατρίδα.
Κατά το χθεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών, αναδείχθηκαν οι 74 από τους 208 δημάρχους της Σλοβενίας. Το συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα, της αντιπολίτευσης, του πρώην πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο σε κάποια μεγάλη πόλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ