ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΑ...




 


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ένα καλό νέο µέσα στη βαθιά κρίση που διανύουµε. Αποφασίστηκε η περιστολή εξοπλιστικών προγραµµάτων, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που γίνονται. Από αυτή την περιστολή η χώρα θα έχει οικονοµία της τάξεως του 1,6 δισ. ευρώ! Δεν είναι. πολλά σε σχέση µε το πελώριο δηµόσιο χρέος και το «βουνό» που συνιστά το έλλειµµα. Είναι όµως µια αρχή.
Μια καλή αρχή. Ετσι κι αλλιώς, η τρέλα των εξοπλισµών έχει σηµαντικό µερίδιο ευθύνης για τη βαθιά δηµοσιονοµική κρίση που αντιµετωπίζει η χώρα. Δεν λέει κανείς ότι πρέπει η χώρα να µείνει ανοχύρωτη. Υποστηρίζω όµως ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισµος των εξοπλιστικών προγραµµάτων, να κοπούν όσα δεν είναι άµεσης προτεραιότητας, να περικοπούν άλλα και να γίνουν προµήθειες των απολύτως απαραίτητων. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αµυνας να λέει και κανένα «Οχι» στις απαιτήσεις των στρατηγών, που επισείοντας πότε τον εξ Ανατολών κίνδυνο και πότε τις ελλείψεις σε υλικά, πιέζουν για µεγαλύτερες προµήθειες.
Οπως τα παιδάκια που κάθε φορά απαιτούν καινούργια παιχνίδια για να κάνουν το κοµµάτι τους στα άλλα παιδάκια. Οµως... τα τανκς και τα κανόνια δεν είναι µακαρόνια! Είναι χρήµα ζεστό...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ