ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες τις βόρειες και κεντρικές περιφέρειες της Ιταλίας. Τρεις γυναίκες κινεζικής εθνικότητας, εργαζόμενες σε υφαντουργική βιοτεχνία, στο Πράτο, έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παγιδεύτηκε μέσα σε ανισόπεδη διάβαση, που πλημμύρισε...

Οι τρεις μετανάστριες, ηλικιών 34, 42 και 50 χρόνων, παρά τη μεγάλη βροχόπτωση, είχαν βγει από το σπίτι τους στις πέντε το πρωί και με μικρού κυβισμού ΙΧ προσπαθούσαν να φτάσουν στη βιοτεχνία, όπου απασχολούνταν. Στη Γένοβα και τις κοντινές πόλεις Βαράτσε και Κογκολέντο χείμαρροι υπερχείλισαν και σε κεντρικούς δρόμους η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο.
Στο Βαράτσε, οι πυροσβέστες βοήθησαν δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως ισόγεια διαμερίσματα, τα οποία είχαν πλημμυρίσει. Πολλοί οδηγοί στη Γένοβα αναγκάσθηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και να επιστρέψουν σπίτι ζητώντας βοήθεια από τους εργάτες, που προσπαθούσαν να αντλήσουν τα λασπόνερα και από τις ειδικές ομάδες των καραμπινιέρων, που κινητοποιήθηκαν άμεσα. 
«Οι ζημιές είναι τεράστιες, τόσο στα σπίτια, όσο και στις οδικές αρτηρίες, που συνδέουν την περιοχή μας με τα γύρω χωριά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βαράτσε, Αντρέα Βάλλε. Η πολιτική προστασία, έκανε γνωστό ότι έχουν δραστηριοποιηθεί δυνάμεις από όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας και έχει ζητηθεί από όλους τους εθελοντές να είναι σε επιφυλακή. Ο μεγαλύτερος φόβος αφορά τώρα τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να πλήττει πολλές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας, τουλάχιστον έως αύριο το απόγευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ