Νέο είδος ψαριού στον Ειρηνικό...



Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος ψαριού που ζει περίπου 4 1 / 2 μίλια κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού. Βρέθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στο Νότιο Ειρηνικό ανάμεσα στο τμήμα Περού-Χιλής από μια διεθνή ομάδα θαλάσσιων βιολόγων με επικεφαλής τον Alan Jamieson του Πανεπιστημίου του Aberdeen στη Σκωτία.
Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως υπήρχαν επίσης χέλια και μαλακόστρακα που ζουν εκεί από τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής. Αυτά τα πλάσματα δεν είχαν ποτέ πριν παρατηρηθεί σε τέτοια βάθη, όπου το ηλιακό φως δεν υφίσταται και η πίεση του νερού είναι περίπου 10.000 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα. Ο ερευνητής Jamieson, ο οποίος ήταν επικεφαλής στο πρόγραμμα των ερευνητών από την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία δήλωσε πως τα ευρήματά τους θα ξαναθέσουν στο τραπέζι το ζήτημα του θαλάσσιου πληθυσμού σε τέτοια μεγάλα βάθη.
Για να γίνει αυτή η ανακάλυψη οι ερευνητές δούλευαν επί τρεις εβδομάδες σε βάθη 4500 έως 8000 μέτρα λαμβάνοντας πάνω από 6000 φωτογραφίες. Συγκεκριμένα το ερώτημα που βασανίζει τους ερευνητές είναι πως και γιατί αυτά τα νέα είδη ψαριών ζουν τόσο βαθιά, αλλά μόνο σ ’αυτό το σημείο του ωκεανού και όχι σε κανένα άλλο.
Σίγουρα τα ευρήματα αυτά θα παρακινήσουν πολλούς ομοίους τους να εξερευνήσουν την ποικιλομορφία και την αφθονία της ζωής στους ωκεανούς σε μεγάλα βάθη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ