Δήμος του Λονδίνου γίνεται "ισλαμική δημοκρατία"... Αδιαφορία και χαμηλή συμμετοχή των λευκών

Δήμος του Λονδίνου γίνεται "ισλαμική δημοκρατία"... Αδιαφορία και χαμηλή συμμετοχή των λευκών

25 Οκτ 2010
Ο μουσουλμάνος από το Μπαγκλαντές, Lutfur Rahman , έγινε πρόσφατα, ο πρώτος κατευθείαν εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου του Tower Hamlets στο Λονδίνο.
Έξω από το εκλογικό τμήμα του Wellington Way στο Tower Hamlets, όπως σε πολλά άλλα εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Δήμου, κάποιος που ήθελε να ψηφίσει έπρεπε να υποστεί την κριτική από τους οπαδούς του Lutfur Rahman, μέχρι να φθάσει στην κάλπη. Την ώρα που μία γυναίκα ψηφοφόρος, που μιλούσε την γλώσσα Μπενγκάλι, πέρασε, ακούστηκε κάποιος από τον στρατό του Rahman να την επιπλήττει για το «άσεμνο φόρεμά» της.
Το περιστατικό αποτελεί ίσως μια μικρή γεύση για το μέλλον του φτωχότερου δήμου της Βρετανίας, τώρα που έχει εκλεγεί ο κ. Ραχμάν ως πρώτος δήμαρχός του, με σχεδόν απόλυτη εξουσία και πάνω £ 1000000000 προϋπολογισμό.
Κατά την καταμέτρηση χθες το βράδυ, ένα πολύ παλιό μέλος του Εργατικού Κόμματος του Tower Hamlets, δήλωσε: «Πραγματικά, τώρα .....πρόκειται για την ισλαμική δημοκρατία της Βρετανίας."
Η εφημερίδα ‘Telegraph’ αποκάλυψε τους στενούς δεσμούς του Rahman με μια ομάδα ισχυρών τοπικών επιχειρηματιών και με μία ομάδα ρατσιστών μουσουλμάνων, το Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης (IFE) – η οποία πιστεύει, κατά τα λεγόμενά της, στον μετασχηματισμό «των βαθιών υποδομών της (βρετανικής) κοινωνίας, των θεσμών της, του πολιτισμού της, της πολιτικής τάξης και της θρησκείας της ... από την άγνοια σχετικάμε το Ισλάμ." Ο κ. Ραχμάν αρνήθηκε να διαψεύσει αυτές τις αξιώσεις.
Η προεκλογική εκστρατεία στηρίχθηκε σε αυτές τις δύο ομάδες - και όπως είπε η IFE, ήθελαν να «φέρουν ένα από τα αδέλφια μας» σε αυτή την θέση.
Η εφημερίδα ανέφερε την βοήθεια της IFE, των εκατομμυρίων λιρών που διοχετεύτηκαν και των διαφόρων προσπαθειών που έγιναν για να «ισλαμοποιηθεί» ο δήμος. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες του Tower Hamlets εφοδιάστηκαν με εξτρεμιστικά βιβλία
Ως δήμαρχος, ο κ. Ραχμάν, (στην ΦΩΤΟ επάνω: δεξιά - Αριστερά ο ‘πνευματικός καθοδηγητής’ του νέου δημάρχου, Ιμάμης Shaykh Adil Kalbani, ο πρώτος μαύρος Ιμάμης της Μέκκας – τις απίστευτες δηλώσεις του οποίου περί χριστιανών αναμείνατε σε επόμενη ανάρτηση!!!) θα έχει πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι είχε ως ηγέτης του Τοπικού Συμβουλίου.
Ήταν μια αποφασιστική νίκη. Αλλά δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα της βούλησης των ανθρώπων του δήμου. Η προσέλευση στις εκλογές, ήταν εκπληκτικά χαμηλή, στο 25,6%, με τους περισσότερους ψηφοφόρους (κυρίως της λευκής – ακόμα - πλειοψηφίας) να έχουν άγνοια, να είναι αδιάφοροι ή και απρόθυμοι να πάνε να ψηφίσουν. Οι 23.000 ψήφοι του Lutfur αντιπροσωπεύουν περίπου το 13 τοις εκατό του εκλογικού σώματος του Tower Hamlets.
Δεν ήταν καμία ‘νίκη της δημοκρατίας’. Ήταν η εκτέλεση ενός προσεκτικού και εκλεπτυσμένου σχεδίου από έναν μικρό, καλά χρηματοδοτούμενο και εξαιρετικά οργανωμένο μηχανισμό, που ήθελε να πάρει τον έλεγχο ενός δήμου του Λονδίνου. 
 


Δ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ