Βρέθηκε το ελιξίριο της ζωής;

Βρέθηκε το ελιξίριο της ζωής;

24 Οκτ 2010
Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα «κοκτέιλ» αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών) που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το ίδιο «ελιξίριο» θα μπορούσε να ωφελήσει και τους ανθρώπους, ιδίως όμως ηλικιωμένους και ασθενείς.
Τα εργαστηριακά πειράματα, έδειξαν ότι το μίγμα τριών αμινοξέων διαλυμένων σε νερό, αύξησε τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων κατά μέσο όρο σε 869 μέρες, έναντι των 774 ημερών που ήταν ο μέσος όρος ζωής, όσων ποντικιών δεν είχαν πάρει το κοκτέιλ.
Τα ποντίκια που πήραν το συγκεκριμένο κοκτέιλ, παρήγαγαν μεγάλους αριθμούς μιτοχονδρίων, των «εργοστασίων» παραγωγής ενέργειας μέσα ........στα κύτταρα. Επίσης εμφάνισαν αυξημένη ενεργοποίηση του γονιδίου SIRT1, που συνδέεται με την μακροζωία, ενώ ανέπτυξαν ακόμα καλύτερες άμυνες ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες .

Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον δρα Έντσο Νιζόλι του τμήματος Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Cell Metabolism», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Όπως είπε ο Νιζόλι «είναι η πρώτη απόδειξη ότι ένα μίγμα αμινοξέων μπορεί να αυξήσει τον χρόνο ζωής των ποντικιών».
Οι Ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι πλέον πρέπει να γίνει μια μεγάλη κλινική έρευνα σε ανθρώπους για να παράσχει επαρκώς πειστικές αποδείξεις. Τα τρία αμινοξέα του «κοκτέιλ», που φαίνεται να έχουν αντι-γηραντικές ιδιότητες, αποτελούν ένα τμήμα μόνο των συνολικά 20 αμινοξέων από τα οποία δημιουργούνται οι πρωτεΐνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ