Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

 

 

Αυτόφωρο και πρόστιμα για το τσιγάρο

 

3 Οκτ 2010
Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς έληξε ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων. Όσοι δε συμμορφώνονται με το νόμο θα πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα ενώ θα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με αυτόφωρο.
Από 1 Σεπτεμβρίου 2010 πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του καπνίσματος, ο συνολικός αριθμός κλήσεων στο 1142, αριθμός πληροφόρησης και καταγγελιών για το κάπνισμα, έφθασε τις 114.367 κλήσεις, εκ των οποίων οι 1.368 αφορούν καταγγελίες.

Τα βασικά πρόστιμα

Σε νοσοκομεία, υπηρεσίες υγείας, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, πανεπιστήμια, χώροι διεξαγωγής ομαδικών αθλημάτων, αθλητικών εκδηλώσεων, ιδιωτικοί χώροι εργασίας, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, internet-καφέ, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί και δημόσιες υπηρεσίες το πρόστιμο στους εργοδότες είναι 500 ευρώ και το πρόστιμο στον παραβάτη 100 ευρώ.



Ακόμη, όταν ένας καπνιστής ανάψει τσιγάρο στο γραφείο του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ.

«Σε περίπτωση που ο καπνιστής δεν συνεργαστεί με τους ελεγκτές, αρνηθεί να σβήσει το τσιγάρο, τους εξυβρίσει ή δεν δεχθεί να παραλάβει την κλήση, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με αυτόφωρο», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.

Καζίνο και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ।μ., εξαιρούνται της εφαρμογής του νόμου ως την 31η Μαϊου 2011.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ