Κόβονται μισό εκ. θέσεις εργασίας στο δημόσιο!

Κόβονται μισό εκ. θέσεις εργασίας στο δημόσιο!

 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες περικοπές δαπανών από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περικοπή 490.000 θέσεων εργασίας από το Δημόσιο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση κατά 7 δισ. στερλίνες των κοινωνικών επιδομάτων.Από το πρόγραμμα λιτότητας, αναμένεται να εξασφαλισθούν συνολικά 81 δισ. στερλίνες (91 δισ. ευρώ).Προβλέπεται η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες από το 2018, ώστε το 2020 να φτάσει στα 66 έτη.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα επιβληθεί και νέος φόρος στις .........τράπεζες, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το ύψος του.

Οι περικοπές των δαπανών έχουν διάρκεια 4 έτη και αντιστοιχούν σε μείωση 19% στον προϋπολογισμό κάθε υπουργείου. Οι περικοπές αυτές είναι χαμηλότερες από το 25% που αναμενόταν, κι αυτό οφείλεται στις μεγαλύτερες περικοπές που επιβάλλονται στο κράτος πρόνοιας, όπως δήλωσε ο υπουργός στο Κοινοβούλιο.

Περικοπές στα υπουργεία:

Κάθε υπουργείο θα πρέπει να δημοσιεύσει τον επόμενο μήνα ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περικοπές των δαπανών στα υπουργεία του κράτους. Θα επιβληθούν περικοπές 6% στο υπουργείο Εσωτερικών, με μείωση στις δαπάνες της αστυνομίας 4% ετησίως όσο διαρκεί το πρόγραμμα. Επίσης περικοπές 24% στο υπουργείο Εξωτερικών με μείωση του αριθμού των διπλωματών και των δαπανών γραφειακής υποστήριξης. Ακόμη θα επιβληθούν περικοπές 15% στις υπηρεσίες εσόδων και τελωνείων με αξιοποίηση νέας τεχνολογίας και μεγαλύτερη αποδοτικότητα, καθώς και μείωση 6% στις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε στους βουλευτές: “Σήμερα είναι η μέρα που η Βρετανία κάνει ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού, τακτοποιώντας τα χρέη μιας δεκαετίας. Είναι ένας δύσκολος δρόμος αλλά οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον".Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του Όσμπορν στο κοινοβούλιο. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι δαπάνες θα παραμείνουν εντός των ορίων που είχε ο ίδιος ορίσει τον Ιούνιο.Μεταξύ των οικονομολόγων, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται δραστικές πράξεις και άλλοι εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά θα επαναφέρουν την ύφεση στη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ