Ίχνη Παλαιοκώστα στη βόμβα που εστάλη στον Μ.Χρυσοχοΐδη

Ίχνη Παλαιοκώστα στη βόμβα που εστάλη στον Μ.Χρυσοχοΐδη

 
Το υπουργείο Προστασίας  του Πολίτη, λίγο μετά την έκρηξη
Στοιχεία που συνδέουν τον δραπέτη κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα με την επίθεση κατά του Μιχάλη Χρσοχοΐδη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, φέρεται να έχει η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, το στοιχείο που φέρεται να συνδέει τον Β.Παλαιοκώστα με την κατασκευή της βόμβας που εστάλη στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοΐδη, βρέθηκε στο εσωτερικό του φακέλου-βόμβα, τον οποίο άνοιξε ο Γιώργος Βασιλάκης.
Η βόμβα είχε συσκευασθεί μέσα σε έναν πλαστικό φάκελο. Στη συεσκευασία αυτή οι δράστες είχαν τοποθετήσει 300 γραμμάρια ισχυρού εκρητκικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα και χωρισμένο σε δύο πλάκες των 150 γραμματίων. Σε κάθε κομμάτι είχε τοποθετηθεί και από ένας πυροκροτητής. Στον εσωτερικό πλαστικό φάκελο είχε τοποθετηθεί και ο μηχανισμός ενεργοποίησης της βόμβας που αποτελούνταν από μία μπαταρία 9 βολτ, ένα κλειστό κύκλωμα που κατέληγε σε άγκιστρο, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην εσωτερική πλευρά του πλαστικού φακέλου.
Το εσωτερικό του φακέλου είχε επενδυθεί με ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό. Στο πάνω.....
μέρος του κουτιού ήταν κολλημένο ένα χαρτί διαστάσεων Α4, στο οποίο ο αποστολέας είχε γράψει:
«Κύριε υπουργοί, με δεδομένη την εντιμότητά σας και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση της Siemens. Σας γνωστοποιών πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου, Μάρθα, και ο δικηγόρος μου Ι.Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά σας. Μετά τιμής, Καραβέλας Χρήστος».
Στο χαρτί που ήταν κολλημένο στο πάνω μέρος του κουτιού εντοπίσθηκε ένα δακτυλικό αποτύπωμα που οδήγησε στη συνέχεια την Αντιτρομοκρατική να αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μπορεί να σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση.
Οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει σε δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο ήταν ότι τη βόμβα κατασκεύασαν μέλη της Λαϊκής Θέλησης είτε ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων της Φωτιάς. Στην περίπτωση αυτή, ομως εκτίμησαν ανώτεροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα υπήρχε και ανάληψη ευθύνη από αυτές τις οργανώσεις.
Το δεύτερο σενάριο ήταν η βόμβα να είχε κατασκευασθεί κατόπιν παραγγελίας είτε από ανθρώπους από τον χώρο της τρομοκρατίας είτε από ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος. Η αποκάλυψη του ευρήματος που συνδέει τον καταζητούμενο, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, επιβεβαιώνει το σενάριο της κατασκευής της βόμβας κατά παραγγελία. Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν ο καταζητούμενος ήταν ο εντολέας ή ο εντολοδόχος, αλλά και ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ