«Στηρίζουμε την Ελλάδα με επενδύσεις και αγορά ομολόγων»...

«Στηρίζουμε την Ελλάδα 

με επενδύσεις και αγορά ομολόγων»...

 

 


Την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε όλους τους τομείς σηματοδότησε η επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο. Η κινεζική αντιπροσωπεία υπέγραψε έντεκα συμφωνίες με την ελληνική πλευρά, ενώ ο ίδιος ο κ. Γουεν ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα κι ότι θα προωθήσει τον διπλασιασμό των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα.
Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γουέν Τζιαμπάο, που επέλεξε την Αθήνα ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, προέβλεψε ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα διπλασιαστεί ο όγκος εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και θα φτάσει τα 8 δισ. δολάρια.
«Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση που συμβαίνει μία φορά σε κάθε αιώνα, έπληξε και την Ελλάδα. Παρατηρήσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως αποτελεσματικά μέτρα και εφάρμοσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση του οικονομικού της συστήματος» είπε ο κινέζος πρωθυπουργός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μαζί με τη διεθνή οικονομική ανάκαμψη, θα ανακάμψει και η Ελλάδα. «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση. Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή, η Κίνα είναι πρόθυμη να προσφέρει ότι μπορεί χωρίς καμία ιδιοτελή επιθυμία».
Παράλληλα, ο κ. Τζιαμπάο αναφέρθηκε και στη στενή σχέση Ελλάδας – Κίνας. «Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φίλο της Κίνας στην Ε.Ε.» επισήμανε και πρόσθεσε ότι στις δυσκολίες βοηθούσαν πάντα η μία την άλλη. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι πριν από 60 χρόνια κατά τον αποκλεισμό της Νέας Κίνας, οι Έλληνες εφοπλιστές, μας μετέφεραν εξοπλισμούς».
«Παρατηρήσαμε επίσης τον κοινό μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ, πιστεύοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα» ανέφερε, τονίζοντας ότι η Κίνα θα καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογο του για την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει η χώρα του σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνετε στην επίπονη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού» είπε και εξήγησε ότι «είναι ψήφος εμπιστοσύνης η απόφαση σας να συνεχίζετε να αγοράζετε ελληνικά ομόλογα, να επενδύσετε στην Ελλάδα και να θέλετε να διπλασιάσετε τις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα».
NEA.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ