Σημαντική ανακάλυψη για την αντιμετώπιση της πέτρας στα νεφρά ...

Σημαντική ανακάλυψη για την αντιμετώπιση της πέτρας στα νεφρά ...

 


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα τεχνική που καταπολεμά την ανάπτυξη κρυστάλλων σε ορισμένες πέτρες των νεφρών, προσφέροντας ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να παρεμποδιστεί η δημιουργία αυτών των λίθων που μερικές φορές προκαλούν τρομερό πόνο.
Οι ερευνητές του Τμήματος Χημείας και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), σε συνεργασία με επιστήμονες του Ιατρικού Κολεγίου του Ουισκόνσιν, σε εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με....... το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι κατάφεραν να καταπολεμήσουν σε μοριακό επίπεδο το σχηματισμό της πέτρας, μελετώντας τους κρυστάλλους από τους οποίους δημιουργούνται αυτές οι πέτρες στα νεφρά.
Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα ατομικά μικροσκόπια, που επιτρέπουν την παρατήρηση αντικειμένων διαστάσεων μόλις ενός νανομέτρου (ενός δισεκατομμυριοστού του μέτρου), ανέλυσαν την ανάπτυξη των κρυστάλλων Λ-κυστίνης, που σχηματίζουν ένα τύπο πέτρας των νεφρών.
Γνωρίζοντας με ποιο τρόπο αυτοί οι κρύσταλλοι δημιουργούνται και αναπτύσσονται, οι επιστήμονες ήσαν σε θέση πλέον να εμποδίσουν την αύξησή τους με μια χημική ουσία.
«Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα προσέγγιση παρεμπόδισης των πετρών στα νεφρά απλώς με το σταμάτημα της κρυσταλλοποίησης», δήλωσε ο ερευνητής Μάικλ Γουόρντ, πρόεδρος του τμήματος Χημείας του NYU.
Οι πέτρες που δημιουργούνται από Λ-κυστίνη, είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις πέτρες άλλων ειδών, επανέρχονται συχνότερα μετά την αρχική διάλυσή τους και μπορούν να προκαλέσουν χρόνια ζημιά στα νεφρά. Οι τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες για τις συγκεκριμένες πέτρες μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ναυτία, κόπωση, δερματικές αλλεργίες κ.α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ