Χάσιμο χρόνου το φιλί της ζωής

Χάσιμο χρόνου το φιλί της ζωής
  
 
Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι το «φιλί της ζωής» δεν προσφέρει κάτι στο άτομο που κινδυνεύει και ότι οι μαλάξεις στο στήθος είναι αυτές που πραγματικά μπορούν να το βοηθήσουν. Τη μελέτη εκπόνησαν ειδικοί των υπηρεσιών υγείας της Πολιτείας της Αριζόνα, στην οποία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια καμπάνια με τη σύσταση προς τους πολίτες να παρακάμπτουν το «φιλί της ζωής» και να............ κάνουν μόνο μαλάξεις στο στήθος σε περίπτωση που κάποιος καταρρεύσει μπροστά τους από ανακοπή καρδιάς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές της Αριζόνα, η σύσταση είχε αποτέλεσμα, αφού οι πολίτες την ακολούθησαν και έτσι αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης ατόμων που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και έλαβαν ιατρική φροντίδα χωρίς το «φιλί της ζωής». Οι ειδικοί μελέτησαν περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες περιπτώσεις όπου κάποιο άτομο υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οπως διαπίστωσαν, το ποσοστό επιβίωσης όταν στην προσπάθεια ανάνηψης δινόταν το «φιλί της ζωής» ήταν 7,8%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό όταν υπήρχε παράκαμψη του φιλιού αγγίζει το 13,5%.
Η προτεινόμενη από τους ειδικούς μεθοδολογία ανάνηψης ενός ατόμου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή είναι να φέρουν τον ασθενή με προσοχή ανάσκελα. Στη συνέχεια ο διασώστης πρέπει να τοποθετήσει το ένα χέρι πάνω από το άλλο στο κέντρο του στέρνου του ασθενούς και να τεντώσει τα χέρια του ώστε να κλειδώσουν οι αγκώνες. Ακολούθως πρέπει να πιέσει δυνατά στο στήθος γέρνοντας μπροστά με όλο το βάρος του και να συνεχίσει να πιέζει 100 φορές το λεπτό.
tovima.gr


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ