Μ' αγαπά ... δε μ' αγαπά

Μ' αγαπά ... δε μ' αγαπά

 

Ένα πρωτοποριακό τεστ που μπορεί (;) να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα εάν η σχέση δύο ανθρώπων θα έχει μέλλον, σχεδίασαν αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του University of Rochester στην Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρολαντ Ρόγκε, υποστηρίζουν ότι το "τεστ αγάπης" μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την έκβαση μίας σχέσης.

Το συγκεκριμένο κουίζ χρησιμοποιεί μία τεχνική η οποία βοηθά για να βρεθεί τι σκέφτονται πραγματικά οι άνθρωποι για το σύντροφό τους και κρίνει ανάλογα με το πόσο εύκολα οι δύο σύντροφοι συσχετίζουν το έτερον ήμισύ τους με θετικές ή αρνητικές λέξεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 116 εθελοντές, μάλιστα 19 από αυτούς χώρισαν, επιβεβαιώνοντας τους επιστήμονες που είχαν προβλέψει ότι θα χώριζε το 16% του δείγματος.

"Αυτό που είναι εντυπωσιακό από την έρευνά μας είναι ότι οι μετρήσεις μας φάνηκε να κάνουν καλύτερη δουλειά πρόβλεψης σε σχέση με το τι οι ίδιοι οι άνθρωποι μας είπαν. Οι άνθρωποι που εκδήλωσαν αρνητικά αισθήματα για τους συντρόφους τους, είχαν περίπου επταπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στον επόμενο χρόνο", δήλωσε ο καθηγητής Ρόγκε.

Παρακολουθώντας σε υπολογιστή τρία είδη λέξεων όπως π.χ. ειρήνη ή μοίρασμα, θάνατος ή τραγωδία, οι ερευνητές ανάλογα με τις επιλογές των εθελοντών έβγαζαν τα συμπεράσματά τους.

Η χρησιμοποιούμενη ψυχολογική τεχνική συσχέτισης των λέξεων με τα συναισθήματα έχει επίσης αξιοποιηθεί για την αποκάλυψη των τάσεων ρατσισμού ή διαφόρων άλλων προκαταλήψεων, αισθήματα που επίσης οι άνθρωποι αποφεύγουν συνήθως να αποκαλύψουν σε μια έρευνα  ή ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό τους. 
(Πηγή φωτογραφίας: fe-mail)
Συντάκτης: Mediasoup
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ