Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και «κυνηγών» στην Κύπρο
 
 
Σοβαρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα πολιτών, σημειώθηκε μεταξύ κατοίκων του χωριού Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την πάταξη της λαθροθηρίας και ιδιαίτερα της παράνομης παγίδευσης αμπελοπουλιών.
Το αμπελοπούλι, επιστημονικό όνομα Συλβία η μελανοκέφαλος, είναι αποδημητικό πουλί, που χρησιμοποιεί την Κύπρο ως σταθμό στο ταξίδι του από την Ευρώπη στα πιο θερμά κλίματα της Αφρικής. Οι Κύπριοι λατρεύουν το αμπελοπούλι, επειδή θεωρείται ένας από τους πλέον εξεζητημένους..... μεζέδες. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υιοθετήσει τη Συνθήκη της Βέρνης, που απαγορεύει το κυνήγι αμπελοπουλιών, και η Κυπριακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την Ε.Ε. να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία.
Άνδρες του Ταμείου Θύρας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας (ΜΜΑΔ) διεξήγαγαν επιχείρηση, με στόχο να εντοπίσουν ξόβεργα ή δίκτυα που στήνονται για την παγίδευση των πουλιών.
Η Αστυνομία πήγε στο χωριό Άγιος Θεόδωρος έχοντας δεκάδες εντάλματα για έρευνες σε υποστατικά, εστιατόρια και οικίες. Στις έρευνες αντέδρασαν οι κάτοικοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μεγάλος αριθμός κατοίκων επιτέθηκε αρχικά, λεκτικά κατά της Αστυνομίας και στη συνέχεια σημειώθηκαν συμπλοκές σώμα με σώμα. Η ΜΜΑΔ έκανε χρήση βίας με γκλοπ για να διαλύσει το πλήθος.
Κάτοικοι του Αγίου Θεοδώρου κατηγόρησαν την Αστυνομία ότι χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία, πάρα την ειρηνική, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, διαμαρτυρία τους. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων.
Από τις έρευνες της Αστυνομίας σε επτά οικίες και δύο εστιατόρια στον Άγιο Θεόδωρο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Χίλια διακόσια δεκατρία αμπελοπούλια, τριακόσια πενήντα-δύο ξόβεργα, δεκατρία δίχτυα, ένα αεροβόλο χωρίς τα νόμιμα έντυπα και ένα κυνηγετικό όπλο.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η Αστυνομία διενήργησε έρευνες και στο χωριό Χοιροκιτία, όπου κατασχέθηκαν συνολικά σχεδόν δυόμισι χιλιάδες αμπελοπούλια.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ