Αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C για... γερή καρδιά!

Αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C για... γερή καρδιά!

 

Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Δεν παύει, όμως, εκτός από γεύση να μας προσφέρει και πολύτιμα συστατικά που μας θρέφουν και μας διατηρούν υγιείς!
Η καρδιά αποτελεί, ίσως, το πιο ζωτικό όργανο του σώματός μας. Η ποιότητα της διατροφής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας της υγείας της καρδιάς.
«Κοκκινίστε» το πιάτο σας με πολυφαινόλες
Οι πολυφαινόλες αποτελούν συστατικά που βρίσκονται σε πολύ μικρή ποσότητα στα τρόφιμα και έχουν αντιοξειδωτική δράση, διατηρώντας της καλή υγείας των αγγείων, ενώ...... προστατεύουν την «κακή» χοληστερόλη από την οξείδωση. Βρίσκονται: στο κόκκινο κρασί, στα κόκκινα και μωβ φρούτα, σε χυμούς από κόκκινο σταφύλι και βατόμουρο (που είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά συστατικά) και σε ξηρούς καρπούς.
Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι και οι 100% φυσικοί χυμοί τους είναι τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες, συστατικά που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδίας, του αγγειακού συστήματος και στον έλεγχο βάρους. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C (όπως για παράδειγμα οι καπνιστές), επιλέξτε χυμό πορτοκάλι εμπλουτισμένο με έξτρα βιταμίνη C.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ