Γιατί φλερτάρουμε στο Internet..;


 

Γιατί φλερτάρουμε στο Internet..;

 




Η πιο διαδεδομένη πλέον μορφή φλέρτ είναι αυτή που ξεδιπλώνεται σε διαδικτυακούς κόμβους επικοινωνίας. Εκεί είναι ένας χώρος που όποιος έχει εξασκηθεί καλά στη λεκτική προσέγγιση, κερδίζει έδαφος. Απελευθερωμένος από διάφορες σκέψεις, δίνει το καλύτερο εαυτό του προκειμένου να ακούσει αυτό που επιθυμεί.

Οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ερωτοτροπούν, λεκτικά πάντα, δίχως να θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε μια συγκεκριμένη υπόθεση. Δίχως κινδύνους αλλά διαθέτοντας μεγάλη φαντασία αναζητούν λύσεις στιγμής. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν στο διαδικτυακό φλέρτ, συνήθως δεν είναι δυσαρεστημένοι από τους συντρόφους τους αλλά από τον ίδιο τους τον εαυτό και τον τρόπο ζωής τους!

Είναι ζήτημα επιβεβαίωσης του εγωισμού τους το ότι μπορεί να τους ερωτευτεί ο οποιοσδήποτε . Αισθάνονται ζωντανοί κατά ένα τρόπο, υπολογίσιμοι στο ερωτικό παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να στερηθούν την ήδη υπάρχουσα ευτυχία τους ή το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Το φλερτ μέσα από το ίντερνετ δεν εγκλωβίζεται από εξωτερικές εικόνες, αλλά προχωράει πολύ βαθύτερα στον εσωτερικό κόσμο αυτών που συμμετέχουν. Δεν δημιουργεί δεσμεύσεις , ούτε υποχρεώσεις. Είναι λίγο σαν αυτό που έλεγε παλιότερα μια διαφήμιση "δεν δίνεις λογαριασμό, δεν παίρνεις λογαριασμό".

Ο Arthur Aron, καθηγητής Ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνει την δική του εξήγηση για το φαινόμενο αυτό. "Είναι ουσιαστικά σαν να εξασφαλίζουμε ένα τρόπο ικανοποίησης του εαυτού μας που δεν θέλει τη μοναξιά. Ο ουσιαστικός σκοπός του φλέρτ είναι η συναισθηματική ανταλλαγή".

Επομένως ένα τέτοιο διαδικτυακό βήμα μπορούν να το τολμήσουν όλοι, αφού δεν κοστίζει καθόλου προκειμένου να νιώθουν καλά, λένε οι ψυχολόγοι αλλά εφιστούν την προσοχή στους "πάικτες": να γίνεται με υπευθυνότητα, να υπάρχουν συγκεκριμένα όρια, να αποφεύγονται οι τακτικές εξαπάτησης. Δεν είναι όλα όπως παρουσιάζονται στην οθόνη, συμπληρώνουν!

Οδηγίες για... αποτελεσματικό φλέρτ.

Δεν υπάρχει μόνο η λεκτική οδός που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, προκειμένου να αποπλανήσει το θήραμα του. Στο παιχνίδι αυτό σημαντικό ρόλο κατέχουν οι χειρονομίες, η στάση του σώματος , η κίνηση των βλεφάρων. Το κεφάλι τείνει προς τη πλευρά του στόχου, αγγίζοντας απαλά και αισθησιακά το λαιμό κοιτώντας τον στα μάτια. Η στάση του σώματος παραμένει σταθερή και η διάθεση "επιθετική".

Όλα αυτά τα "όπλα" στο ιντερνετικό φλερτ, εξαφανίζονται. Άντρες και γυναίκες, παίζουν πλέον με μόνο τους όπλο το μυαλό , για να προσεγγίσουν τον στόχο τους. Κι αυτό γιατί είμαστε προγραμματισμένοι να φλερτάρουμε, βιολογικά και πολιτισμικά. Οι εξελικτικοί βιολόγοι υποστηρίζουν ότι όσοι ελίσσονται στο φλερτ , είναι επιτυχείς στην γρήγορη εύρεση συντρόφου που συνεπάγεται ολοκλήρωση της αναπαραγωγής.

Πότε φλερτάρουν οι γυναίκες!

Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες φλερτάρουν ασύστολα κατά τη διάρκεια της ... ωορηξίας τους! " Κατά την περίοδο της ωορηξίας το ωραίο φύλο προκαλεί συνειδητά ή ασυναίσθητα τον άνδρα, τον παρασύρει και έτσι προκύπτει το γνωστό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά σίγουρα δεν είναι εκ προθέσεως, αφού για όλα αυτά ευθύνονται οι ορμόνες", δίνουν άλλοθι οι ειδικοί.

Πότε φλερτάρουν οι άντρες

Ο αντρικός πληθυσμός τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί αρκετά. Στην ουσία έχει χωριστεί σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που δεν φλερτάρουν καθόλου και περιμένουν από τις γυναίκες την.. επίθεση και στους άλλους που ερωτοτροπούν ασυναίσθητα.

Τελικά, γιατί φλερτάρουμε;

Ο Arthur Aron, καθηγητής Ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνει την δική του εξήγηση ."Είναι ουσιαστικά σαν να εξασφαλίζουμε ένα τρόπο ικανοποίησης του εαυτού μας που δεν θέλει τη μοναξιά. Ο ουσιαστικός σκοπός του φλέρτ είναι η συναισθηματική ανταλλαγή".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ