Το laptop στα πόδια δημιουργεί προβλήματα υγείας

Το laptop στα πόδια δημιουργεί προβλήματα υγείας

 

5 Οκτ 2010
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως όταν το λάπτοπ τοποθετείται στα πόδια, έχει αρνητική επίδραση στο σπέρμα. Τώρα, ελβετοί ειδικοί υποστηρίζουν... ότι μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν σε καρκίνο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή μπορεί να φτάσει τους έως και τους 52 βαθμούς Κελσίου και πως είναι πιθανό να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα.
Οι ειδικοί αναφέρουν ως πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση ενός 12χρονου που έπαιζε καθημερινά και για πολλές ώρες παιχνίδια στο λάπτοπ, τοποθετώντας το πάντοτε στα πόδια.
Ο 12χρονος εμφάνισε αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι μόνιμος ενώ ανάλογη ζημιά έπαθε και μια φοιτήτρια Νομικής στις ΗΠΑ, η οποία τοποθετούσε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια της για περίπου έξι ώρες ημερησίως.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση φορητών υπολογιστών στα πόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες αφού είναι γνωστό ότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.
Οι ελβετοί ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η τοποθέτηση φορητών υπολογιστών στα πόδια κρύβει- σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό βέβαια- και κίνδυνο για ανάπτυξη εγκαυμάτων, ακόμη και για καρκίνο του δέρματος.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ