Liverpool... Red Sox

Liverpool... Red Sox

 

 

6 Οκτ 2010

Μπορεί μέχρι χθες αργά το βράδυ να επικρατούσε αβεβαιότητα στους κόλπους της Liverpool, ωστόσο εδώ και λίγη ώρα φαίνεται πως το ιδιοκτησιακό τοπίο έχει ξεκαθαρίσει για τους Reds. Οπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με πηγές του SkySports, οι ιδιοκτήτες της αμερικανικής ομάδας baseball, Boston Red Sox, ήταν μεταξύ αυτών που είχαν καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Liverpool από τους Tom Hicks και George Gillett.

Ωστόσο, οι δύο τελευταίο αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση αυτή, καθώς τη θεώρησαν ως υποβάθμιση της αξίας του συλλόγου. Ομως με την παρουσία στο Δ.Σ. των Martin Broughton (πρόεδρος της Liverpool), Christian Purslow (εκτελεστικού διευθυντή) και Ian Ayre (οικονομικού διαχειριστή) δε μπορούσαν να κάνουν και πολλά, αφού οι τρεις τους κατέχουν την πλειοψηφία των ψήφων.

Ετσι, πριν από λίγο και παρά την άρνηση των Hicks και Gillett για την πώληση του συλλόγου, ο Martin Broughton ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, πως η Liverpool ήρθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της αμερικανικής ομάδας και πλέον όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη μετάβαση των μετοχών στα χέρια τους.

Οι Red Sox ανήκουν στην εταιρεία New England Sports Ventures (NESV), η οποία έχει ακόμα στην κατοχή της το New England Sports Network, τη Fenway Sports Group και τη Rousch Fenway Racing. Από την πλευρά των Reds, ο Broughton εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, όχι όμως και από τη στάση που τήρησαν οι Hicks και Gillett.

" Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και τελειώσουμε τις διαδικασίες της πώλησης. Το Δ.Σ. αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της NESV, καθώς ήταν η πρόταση που ταίριαζε στα κριτήρια που είχαμε θέσει για το νέο ιδιοκτήτη. Η φιλοσοφία της NESV είναι να κερδίζει και αυτό το έχει αποδείξει με τους Red Sox. Είχαμε συναντήσεις μαζί τους στο Liverpool, στο Λονδίνο αλλά και στη Βοστώνη και έμεινα εντυπωσιασμένος από τα όσα έχουν πετύχει αλλά και από το όραμα που έχουν για τη Liverpool. Μετά από αυτή τη συμφωνία αφαιρείται το βάρος του χρέους και αυτή η προσφορά μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της ομάδας. Είμαι πολύ απογοητευμένος που οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη συμφωνία αυτή και που κινήθηκαμε νομικά για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της πώλησης", ήταν τα λόγια του Broughton.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό της πρότασης της NESV, ενώ η διαδικασίς της πώλησης θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από την Premier League.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ