Συγχωνεύονται Πειραιώς - Marfin

Συγχωνεύονται Πειραιώς - Marfin

 

"Τελειωμένη", είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  , από ανώτατα τραπεζικά στελέχη της μίας εκ των δύο τραπεζών, η συχγώνευση.

Η Πειραιώς διαθέτει 3,4 δισ. ευρώ κεφάλαια και η Marfin 3,45 δισ. ευρώ. Το ενεργητικό της Πειραιώς είναι στα 58 δισ. ευρώ και της Μarfin στα 43 δισ. ευρώ. Με συνολικά 100 δισ. ευρώ ενεργητικό θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Τα δάνεια της Πειραιώς 38,4 δισ. και οι καταθέσεις 30 δισ. ευρώ.

Τα δάνεια στην ......Marfin 24 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις πάνω από 25 δισ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς στα 1,34 δισ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της Marfin στα 1,35 δισ. ευρώ. Με χρηματιστηριακούς όρους οι δύο τράπεζες είναι ισοδύναμες αλλά με όρους ενεργητικού η Πειραιώς είναι μεγαλύτερη. Σε ένα σχήμα η Πειραιώς θα μπορούσε να καλύψει το 55% και η Marfin το 45%.


Στο παρελθόν είχαν γίνει συζητήσεις για μια σχέση σημαντικά προς όφελος της Πειραιώς αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες. Πρωτίστως η συμπληρωματικότητα των δύο τραπεζών είναι μεγάλη.


Η Πειραιώς διαθέτει πολύ καλό δίκτυο και καλή δομή ανάπτυξης, ενώ η Marfin έχει έδρα την Κύπρο και το δίκτυό της στην Ελλάδα είναι συμπληρωματικό εκείνου της Πειραιώς. Με βάση ενδείξεις οι ετήσιες συνέργιες που θα μπορούσαν να προκύψουν θα ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ. Ένα deal μεταξύ Marfin και Πειραιώς έχει συνέργιες και δημιουργεί αξία στην οικονομία και στους μετόχους.


Πάντως αν οι τράπεζες αποφάσιζαν να συγχωνευθούν, τότε αυτομάτως θα δημιουργούνταν ένα ντόμινο εξελίξεων. Το επόμενο βήμα θα ήταν να αντιμετωπίσουν οι Alpha και Eurobank μια μεταξύ τους συγχώνευση, προφανώς δε η Εθνική θα κινητοποιούνταν. Ίσως το Τ.Τ. να κατέληγε στην Εθνική Τράπεζα για λόγους ισορροπιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ