Ρώσος μεγιστάνας αγοράζει τη συμμετοχή του Μπόμπολα στο Mega;

Ρώσος μεγιστάνας αγοράζει τη συμμετοχή του Μπόμπολα στο Mega;

 

Σε προχωρημένες συζητήσεις με Ρώσο μεγιστάνα για τη πώληση της συμμετοχής της στο Mega, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Μπόμπολα.

Η πρωτοβουλία που ανήκει στον πατέρα Μπόμπολα έγινε ύστερα απο συννενόηση με ...
την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία δεν φάνηκε διατεθειμένη να προχωρήσει στην εξαγορά του μεριδίου που κατέχουν οι ιδιοκτήτες του "ΠΗΓΑΣΟΥ" στο κανάλι.

Φυσικά έχουν ενημερωθεί και στελέχη του ΧΑΑ, απο τους οποίους ζητήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι
όπως επίσης και ο Ψυχάρης ο οποίος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και δεν μπορούσε ........
παρά να συμφωνήσει.

Η απόφαση της οικογένειας Μπόμπολα ν απεγκλωβιστεί απο το Mega πάρθηκε αφού συνεκτιμήθηκαν οι δυσμενείς προοπτικές τόσο της διαφημιστικής αγοράς όσο και του ασφυκτικού αδιεξόδου που προκαλούν στην πολυτραυματία ελληνική οικονομία, οι διαρκώς όλο και πιο επώδυνες προσαρμογές που απαιτεί η Τρόικα.

Οι επιχειρηματίες του Mega-που για πρώτη φορά φέτος θα είναι ζημιογόνο-θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της μη αναδιάρθρωσης του χρέους και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να δουν έξω απο τις βίλες τους την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη με τη σύζυγό του, να διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τους κρατώντας άδειες κατσαρόλες.

Το όνομα του επιχειρηματία δεν έχει διαρρεύσει αλλά κάποιοι κάνουν λόγο για τον μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev που φαίνεται να είναι ο νέος μεγαλομέτοχοσ της Τράπεζας Κύπρου.

Ο 43χρονος επιχειρηματίας φιγουράρει στο νούμερο 79 της παγκόσμιας λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του 2010 και η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε 8,6 δις δολάρια. Δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός "ποτασίου" στη Ρωσία.

Βρέθηκε προ ετών αρκετές φορές στην επικαιρότητα λόγω της εμπλοκής του με την εταιρία Uralkali, στο πλαίσιο των συγκρούσεων που κατά καιρούς είχε ο πρόεδρος Πούτιν με επιχειρηματίες που ήλεγχαν μεγάλα μονοπώλια στη χώρα αξιοποιώντας τις "αναγκαστικές" ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται πίσω από το fund Odell Resources που είναι το "όχημα" για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου. Είναι πελάτης της τράπεζας Κύπρου επί σειρά ετών, κινείται μεταξύ Ελβετίας, Λονδίνου και Μονακό και η επένδυσή του θεωρείται μακροπρόθεσμη. Σε αυτή τη φάση δεν θα ξεπεράσει το 10% σεβόμενος τον περιορισμό που υπάρχει στην κυπριακή νομοθεσία.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε κατ' αρχήν την επιθυμία να διατηρήσει την ανωνυμία του.
To 2007 η εταιρία του εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου "σηκώνοντας" 1 δις δολάρια.

Το 2008 αγόρασε την περίφημη έπαυλη του Donald Trump στο Palm Beach, την Maison de l'Amitie, έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ