Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mitsubishi


Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mitsubishi 

 

6 Οκτ 2010 
 
Στα τέλη της χρονιάς θα ξεκινήσει η διάθεση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκίνητου μαζικής παραγωγής και συγκεκριμένα του Mitsubishi i-MiEV. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη παραγωγής των οχημάτων ευρωπαϊκών προδιαγραφών μαζί με τα Peugeot iOn και Citroën C-Zero, με τον πρόεδρο της, Osamu Masuko, να δηλώνει τα εξής: «Έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κάναμε το πρώτο βήμα στην επόμενη 100ετία του αυτοκινήτου με το i-MiEV. Σήμερα, κάνουμε το δεύτερο βήμα με παραγωγή για την ευρωπαϊκή αγορά στο πλαίσιο της παγκόσμιας εξάπλωσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στη βιομηχανία αυτοκινήτου και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την εποχή e-mobility για την Ευρώπη».
Σε 14 χώρες
Η ιαπωνική εταιρεία προγραμματίζει την πώληση του i-MiEV στην Ευρώπη σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, Βρετανία και η Γερμανία από φέτος τον Δεκέμβριο, ενώ από το 2011 οι πωλήσεις θα επεκταθούν σταδιακά σε περισσότερες χώρες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι η διάθεσή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2011, που θα εξαρτηθεί και από το φορολογικό καθεστώς στο οποίο θα βρίσκεται η αγορά των αυτοκινήτων εκείνη την… περίοδο. Οι διαφορές του ιαπωνικού με του ευρωπαϊκού i-MiEV επικεντρώνονται στα εξής: Νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω προφυλακτήρων για να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αναδιάταξη κεντρικού τμήματος ταμπλό, βελτιωμένη άνεση εσωτερικού.
Επιπλέον, η ασφάλεια -ενεργητική και παθητική- έχει βελτιωθεί με την προσθήκη του Active Stability Control (ASC), καθώς και με πλευρικούς και τύπου κουρτίνας αερόσακους, όλα στάνταρ εξοπλισμός.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ