ΑΣΤΑΚΟΣ: No Deal

ΑΣΤΑΚΟΣ: No Deal

 

Συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες του axiaplus.gr το Κατάρ ενημέρωσε τον Υφ. Εξωτερικών κ. Σ. Κουβέλη πως η επένδυση για την μονάδα παραγωγής ενέργειας στον Αστακό δεν θα προχωρήσει. Ειδικότερα και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές εκπρόσωποι του Εμιράτου φέρονται να έχουν ενημερώσει τηλεφωνικά πως το deal δεν θα προχωρήσει, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ως στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε πρόσφατα σε συμφωνία με το Κατάρ για την υλοποίηση επένδυσης 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο στο λιμάνι του Αστακού, ωστόσο έκτοτε έχουν προκληθεί πολλοί προβληματισμοί ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η δημιουργία μιας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή.
Ειδικότερα η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για τη συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
Η συνεργασία είχε χαρακτηριστεί ως αμοιβαία επωφελής, καθώς για την Ελλάδα θα προέκυπτε σημαντικό οικονομικό, αναπτυξιακό και ενεργειακό όφελος, ενώ το Κατάρ, ως εξαιρετικά σημαντικός παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, θα εξασφάλιζε ένα σημαντικό σημείο εισόδου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ