ΟΠΑΠ & Ιntralot συνεχίζουν το …prive party!

ΟΠΑΠ & Ιntralot συνεχίζουν το …prive party!

 

ΟΠΑΠ & Ιntralot συνεχίζουν το …prive party!Ακούσαμε τις προάλλες ότι γεννήθηκε το ΟΠΑΠ TV και πως ο ΟΠΑΠ έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη δουλειά σε κάποια εταιρία της Intralot ονόματι Vermantia Media Group ΕΠΕ και θυμηθήκαμε ότι σ’ αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε αναφερθεί στη Vermantia πίσω στις 10 Φεβρουαρίου φέτος. Με τίτλο «Η Intralot, τα… κέντρα εξουσίας και η Vermantia» τελειώναμε εκείνο το σχόλιο με το εξής:
«…Και μια που το ‘φερε η κουβέντα και ο κ. Αντωνόπουλος υπερηφανεύεται για την αναγνωρισιμότητα των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης που διέπουν την εταιρία του, θα θέλαμε να μας πει ποια είναι η Vermantia Media Group ΕΠΕ που, αν και δεν έχει την παραμικρή μετοχική σχέση με την Intralot, εμφανίζεται στο εξωτερικό: α) ως εκπροσωπούσα την εταιρία, β) ως συνεργαζόμενη με την εταιρία, γ) ως η ίδια η εταιρία. Μέσα από τη διαφάνεια ενός… διαγωνισμού (sic) την επέλεξαν ή άλλως πώς;».
Αναζητώντας μια απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε τότε και στον εύλογο προβληματισμό που δημιουργείται σήμερα μετά τις (φερόμενες ως) αναθέσεις στη Vermantia να πούμε ότι η εν λόγω εταιρία ΔΕΝ ανήκει στον όμιλο της Intralot, η Intralot ΔΕΝ έχει ούτε μία μετοχή, ΔΕΝ υπάρχει ούτε καν αναφορά της στους απολογισμούς της εισηγμένης ή στην ιστοσελίδα της.
Ένας είναι ο συνδετικός κρίκος που ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την επικαλούμενη εταιρική διακυβέρνηση της εισηγμένης, πολυμετοχικής, πολυβραβευμένης Intralot: ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Vermantia είναι ο κ. Φίλιππος Κωνσταντίνου Αντωνόπουλος, γιος του CEO της Intralot κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου!
Τρομερό! Ο ΟΠΑΠ δίνει με απευθείας ανάθεση στην Intralot τη δουλειά της διετούς επέκτασης του συμφωνητικού συντήρησης (αρχικά κι αυτό με ανάθεση το πήρε!) και τώρα, χωρίς να υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία, αίφνης δίνει το έργο της ΟΠΑΠ TV στη Vermantia του υιού Αντωνόπουλου!
Άραγε δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί σ’ αυτόν τον τόπο ή έστω στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν (αν το ήξεραν) και ίσως να πρόσφεραν καλύτερους όρους στον ΟΠΑΠ απ’ ό,τι ενδεχομένως να πρόσφερε η Vermantia του υιού Αντωνόπουλου;
Ποια είναι η εμπειρία της εν λόγω εταιρίας στο αντικείμενο ή ακόμα και της ίδιας της Intralot για να προσφέρει υπηρεσίες σε μια εταιρία των 5 δισ. τζίρου (ΟΠΑΠ); Προσφέρει η Intralot εγγυήσεις στον ΟΠΑΠ για τα έργα που θα παραδώσει η Vermantia;
Το λιγότερο που θα μπορούσε να περιμένει κανένας από δύο εισηγμένες εταιρίες που πρόσφατα ξαμολήθηκαν στην Ευρώπη προς άγραν επενδυτών (ΟΠΑΠ και Intralot) είναι η ευλαβική προσήλωση στους στοιχειώδεις όρους της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης.
Ο κ. Γερουλάνος, άραγε, ως αρμόδιος υπουργός, επικροτεί τέτοιες κινήσεις;
«Χαμαιλέω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ