O νόμος των "τριών χτυπημάτων"

O νόμος των "τριών χτυπημάτων"

 

Επεκτείνεται και εκτός Γαλλίας.

Άσχημα νέα για τους απανταχού "πειρατές" που κατεβάζουν παρανόμως υλικό από το Internet. Ιρλανδικό δικαστήριο έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την εφαρμογή μιας διάταξης, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με το νόμο των τριών χτυπημάτων που εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες στη Γαλλία.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση παρόμοιων αποφάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Πρόκειται για την επικύρωση μιας μία συμφωνία ανάμεσα στην IRMA και την Eircom. Η πρώτη είναι η οργάνωση που εκπροσωπεί τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής παραγωγής στην Ιρλανδία, ενώ η Eircom είναι ο μεγαλύτερος ISP της χώρας. Οι δύο φορείς ήρθαν σε συμφωνία πριν από ένα περίπου χρόνο, ωστόσο.. η εφαρμογή καθυστέρησε γιατί υπήρξαν αιτιάσεις περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι η IP address ενός χρήστη δεν είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και η Eircom θα αρχίσει να αποστέλλει λίστες με πειρατές στην IRMA.
Οι downloaders θα λάβουν αρχικά μια προειδοποιητική επιστολή, στη συνέχεια μια δεύτερη επιστολή συνοδευόμενη από μείωση της ταχύτητάς στους στο Internet, ενώ η τρίτη και τελευταία επιστολή θα συνεπάγεται διακοπή της σύνδεσής τους.
Φαίνεται, τελικά, ότι ο νόμος των τριών χτυπημάτων που κατάφερε να περάσει η κυβέρνηση της Γαλλίας έπειτα από πολλές δυσκολίες αρχίζει να μεταναστεύει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα χρόνου να φτάσει το θέμα στις Βρυξέλλες και να αρχίσει η συζήτηση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ