ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ....Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα δύο φάρμακα που πωλούνται online είναι ψεύτικα!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα δύο φάρμακα που πωλούνται online είναι ψεύτικα!

 

Η ανατολική Ευρώπη αποτελεί βασική διαδρομή σε ένα εμπόριο δισεκατομμυρίων δολαρίων με συχνά επικίνδυνες παραποιήσεις φαρμάκων που έχει αυξηθεί δραματικά στο διαδίκτυο, σύμφωνα με περισσότερους από 120 ειδικούς στα πλαστά φάρμακα, που συναντήθηκαν από έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη Ρουμανία την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να εντείνουν την καταπολέμηση της μια από τις ποιό επικίνδυνες επιχειρήσεις που υπολογίζεται σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια (54 δισ. ευρώ) σε όλο τον κόσμο το 2010.
"Υπάρχει μια σημαντική βαλκανική οδός για πλαστά φάρμακα, η οποία είναι η ίδια με την ηρωίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες", είπε η Ουγγρική τελωνειακός υπάλληλος Karolyi Szep στο AFP κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που συγκαλείται από την κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, Pfizer.
Τα εν λόγω φάρμακα δεν περιλαμβάνουν δραστικά........ συστατικά στο σύνολό τους ή 8.000 φορές το απαιτούμενο ποσό, ή βαρέα μέταλλα όπως το αρσενικό, ο μόλυβδος με βάση το χρώμα, τη σκόνη από τούβλα - περιεχόμενο που ενέχει μεγάλους κινδύνους για την υγεία και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
Σήμερα, οι περισσότερες από τις πωλήσεις γίνονται μέσω του διαδικτύου, η οποία έχει πολλαπλασιάσει το εμπόριο - και των κινδύνων - δραματικά.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα δύο φάρμακα που πωλούνται online είναι ψεύτικα.
"Οι άνθρωποι που αγοράζουν φάρμακα μέσω του Διαδικτύου παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή τους," δήλωσε ο Steve Allen, ανώτερος διευθυντής της Pfizer Global Security, στο AFP.
"Έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες συμμορίες του εγκλήματος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό και ο αγώνας για την καταπολέμησή στους δεν μπορεί να γίνει μονάχα από έναν οργανισμό ή από ένα κράτος, θα χρειαστεί ο συντονισμός όλων αυτών", είπε.
Θεωρείται χαμηλού κινδύνου ρίσκο με υψηλες αποδοχές, τα πλαστά φάρμακα κι έχουν γίνει όλο και πιο δελεαστική εργασία για τους λαθρεμπορους ναρκωτικών.
"Οι τεχνικές για την προμήθεια είναι ταυτόσημες, αλλά η τιμωρία δεν είναι" είπε ο Allen, τονίζοντας ότι σε ορισμένες χώρες παραγωγής και πώλησης παραποιημένων φαρμάκων δεν θεωρείται έγκλημα.
Σε μία περίπτωση ναρκωτικών και απομιμήσεων φαρμάκων, η Τουρκική αστυνομία κατέσχεσε 6.000 πλαστά χάπια Viagra λαθραία με 378.000 χαπιών έκστασης και αρκετά συστατικά για την παρασκευή 51 κιλά ηρωίνης.
Η συνάντηση στο Βουκουρέστι συγκέντρωσε εκπροσώπους της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Ουκρανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ