Tρόποι αντιμετώπισης αδέσποτων σκύλων

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

 

Tρόποι αντιμετώπισης αδέσποτων σκύλων

 

Παρακάτω αναφέρω κάποιους απλούς τρόπους αντιμετώπισης των αδέσποτων σκύλων και κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να μην αντιδρούμε υπερβολικά στην επαφή μαζί τους.
Τα σκυλιά που ζουν στο δρόμο είναι εξοικιωμένα με τους ανθρώπους και σπάνια αντιδρούν άσχημα απέναντί τους. Συχνά αδιαφορούν για τη παρουσία μας. Η αντίδρασή μας στη θέα τους είναι αυτή που καθορίζει και τη δική τους συμπεριφορά. Περάστε απλά ανάμεσά τους με σταθερό βήμα και μη τρομάξετε σε περίπτωση που επιχειρήσουν να "ανέβουν" πάνω σας. Είναι ένδειξη για παιχνίδι κι όχι για επίθεση. Μην απλώνετε τα χέρια σας σε καμία περίπτωση. Για να αποφύγετε το σκύλο που πάει να ανέβει επάνω σας, κάντε απλά ένα σταθερό βήμα στο πλάι (όχι προς τα ! πίσω), και συνεχίστε τη πορεία σας περπατώντας. Το τρέξιμο είναι για αυτά πρόσκληση σε παιχνίδι.
Στο σκυλί που σας γαβγίζει καθώς περπατάτε (και σπάνια θα σας επιτεθεί, πιστέψτε με) μιλήστε του γλυκά, χωρίς όμως να το κοιτάζετε,και συνεχίστε τη πορεία σας με σταθερό βήμα. Αν βρεθεί μπροστά σας καθώς βαδίζετε, ένα απλό βήμα στο πλάι, χωρίς πανικό, είναι καλός τρόπος να το αποφύγετε. Αποφύγετε να το κοιτάτε, καθώς ορισμένα εκνευρίζονται(αυτό δεν αποτελεί κανόνα). Μην τα ταϊζετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Θα απαιτούν τροφή κάθε φορά που θα σας βλέπουν και ίσως εκνευριστούν αν δεν τους δώσετε. Και τέλος, μη τα φοβάστε. Τα σκυλιά  Σπάνια είναι άγρια από μονα τους. Εμείς τα αγριεύουμε και καθορίζουμε τη συμπεριφορά τους. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί τους και να μην καταφύγουμε σε απάνθρωπες μεθόδους. Ελπίζω να βοήθησα. Αν τυχόν παρέλειψα κάτι, διορθώστε με. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ