Δικαστήριο αίρει την «ασυλία» στο YouTube

 

Δικαστήριο αίρει την «ασυλία» στο YouTube




Ανοίγει πλέον ο δρόμος για εγκατάλειψη της «ασυλίας» της ανωνυμίας όσον αφορά τους συνδρομητές του YouTube.
Δικαστήριο στο Μανχάταν εξέδωσε προχθές απόφαση που υποχρεώνει την Google Inc. -την ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube- να ενημερώσει σχετικά με τα στοιχεία συντελεστών βίντεο που αφορούσαν μία σύμβουλο επιχειρήσεων και η ίδια τα είχε θεωρήσει προσβλητικά και δυσφημιστικά.
Η απόφαση δημιουργεί και την αντίστοιχη νομολογία του μέλλοντος. Η δε σχετιζόμενη με αυτήν υπόθεση προστίθεται σε μακρά σειρά παρομοίων στις ΗΠΑ όπου -για κάποιους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο- τίθεται όλο και πιο επίμονα ζήτημα ηθικών ορίων και δεοντολογίας, που απαιτείται να υπερισχύουν της «ασυλίας» της ιντερνετικής ανωνυμίας. Συχνά πλέον, τα αμερικανικά δικαστήρια καλούνται να «γνωμοδοτήσουν» σε περιπτώσεις σύγκρουσης μεταξύ των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελεύθερης έκφρασης και κατηγοριών για δυσφήμηση ή άλλων δικονομικά νόμιμων απαιτήσεων των μηνυτών.
Πρόσφατα ,επίσης, ένας μπλόγκερ στη Νέα Υόρκη καταδικάστηκε επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικες διαδικτυακές ταυτότητες, μέσω των οποίων επετέθη με υποτιμητικά φραστικά σχόλια σε πανεπιστημιακούς που εξέφραζαν αντιτιθέμενες απόψεις προς εκείνες του (επίσης πανεπιστημιακού) πατέρα του, στη διάρκεια online επιστημονικής αντιπαράθεσης σχετικά με την προέλευση των Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ