Τα μυστικά ταξίδια του Λουκά Παπαδήμου


Τα μυστικά ταξίδια του Λουκά Παπαδήμου


Γιατί πήγε δυο φορές στην Καγκελαρία. Τι συζήτησε με τους επιτελείς της Μέρκελ
Μπορεί τα σενάρια να τον φέρνουν σύντομα στη θέση του υπουργού της Οικονομίας προς αντικατάσταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όμως συγκλίνουσες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, προεξοφλούν ότι όλα όσα λέγονται αποτελούν αλά αποκυήματα φαντασίας καθώς ο κ. Παπαδήμος σ΄ αυτή τη σημαντική για τη χώρα καμπή έχει αναλάβει μια ιδιαιτέρα δύσκολη αποστολή.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αποτελεί ένα από τους κύριους μοχλούς δράσης και στρατηγικής της κυβέρνησης.................

Μέσα σε χρονικό διάστημα , μόλις 20 ημερών, αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα επισκέφθηκε δύο φορές την Γερμανία. Εκεί πέρα από τις πολλές επαφές που είχε στην Φρανκφούρτη μετέβη στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με αρκετούς συμβούλους της Αν. Μέρκελ. Στόχος του ήταν να διαγνώσει τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής ώστε από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
Τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε , σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους έχουν ως εξής.
Η Γερμανία θα επιδιώξει να επιτευχθεί μια συμφωνία μέσης λύσης η οποία θα προβλέπει.
Ο μηχανισμός στήριξης να λειτουργεί μόνο με βάση τις συνδεδεμένες με την Ευρωζώνη χώρες και μόνο στην περίπτωση που εκείνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν θα έχουν ρόλο οι ιδιώτες. Σ΄ αυτή τη περίπτωση καταλυτικό ρόλο φυσικά θα παίξουν και οι τράπεζες που έχουν ομόλογα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ