Ποινή κάθειρξης 13 χρόνων σε Βολιώτη μηχανικό...


Ποινή κάθειρξης 13 χρόνων σε Βολιώ

τη μηχανικό...

   

'Εγραφε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα των οικοδομών που κατασκεύαζε για να κλέβει το ΙΚΑ...
Στη φυλακή οδηγείται πολιτικός μηχανικός-κατασκευαστής του Βόλου για την υπόθεση απάτης σε βάρος του τοπικού ΙΚΑ, μετά την τελεσίδικη απόφαση χθες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.
Το δικαστήριο, στο οποίο ο κατηγορούμενος παρέστη δια πληρεξούσιων δικηγόρων, επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και τριών μηνών, μειώνοντας την ποινή της πρωτόδικης απόφασης που.ήταν 16 έτη και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σε βάρος του κατασκευαστή πρόκειται πλέον να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, εάν δεν παρουσιαστεί στις αστυνομικές αρχές, και θα παραμείνει έγκλειστος φυλακών έως ότου ο Άρειος Πάγος αποφανθεί για το αίτημα αναίρεσης σε....................
περίπτωση που το ασκήσει.
Ο πολιτικός μηχανικός καταδικάστηκε για δύο κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα απάτη κατ’ εξακολούθηση από δράστη που λειτουργεί κατ’ επάγγελμα κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ποσό 333.000 ευρώ και πλαστογραφία και για υπεξαγωγή εγγράφων, κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση, που είχε απασχολήσει έντονα το Βόλο μετά την αποκάλυψη και δημοσιοποίησή της, αφορούσε στο χρονικό διάστημα από το 1993 έως το 2004.

Ο πολιτικός μηχανικός κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Βόλου, όπως έδειξε έλεγχος σε 13 νέες πολυκατοικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι πίνακες που υπέβαλε εις διπλούν στο ΙΚΑ ο επαγγελματίας ανέγραφαν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα των οικοδομών που κατασκεύαζε, με αποτέλεσμα τον υπολογισμό λιγότερων μεροκάματων και κατά συνέπεια την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος του ΙΚΑ.


Το ένα από τα δύο αντίγραφα, το οποίο λάμβανε πίσω, το προσκόμιζε στην Πολεοδομία πλαστογραφώντας το, ώστε να αναγράφει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των οικοδομών.


Το ποσό που χάθηκε για το ΙΚΑ Βόλου από τις ασφαλιστικές εισφορές υπολογίστηκε μετά από έλεγχο στις 330.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του.

Το ΙΚΑ, το οποίο μέχρι το 2005 δεν είχε την τεχνική δυνατότητα καταμέτρησης τετραγωνικών υπό ανέγερση κτηρίων, αναζήτησε στο πλαίσιο ελέγχου τις οικοδομικές άδειες από την Πολεοδομία, οι οποίες δεν εντοπίστηκαν τότε στους φακέλους της υπηρεσίας.

Συνήγοροι του κατηγορουμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν στο δικαστήριο ότι ο κατασκευαστής δεν είχε πρόθεση να βλάψει τα συμφέροντα του ΙΚΑ Βόλου, αλλά προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο θα κατέβαλε αργότερα.

www.taxydromos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ