Μεθυσμένοι ελέφαντες καταστρέφουν τα πάντα στην Ινδία


Μεθυσμένοι ελέφαντες καταστρέφουν τα πάντα στην Ινδία

 

Συνήθως η μέθη είναι μία κατάσταση που είναι "προνόμιο" των ανθρώπων. Αυτό που συνέβη όμως στην Ινδία είναι τραγικό!
Στην ανατολική Ινδία και συγκεκριμένα σε ένα απομακρυσμένο χωριό της δυτικής Βεγγάλης, 70 μεθυσμένοι ελέφαντες (!) ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ από την ανεξέλεγκτη μεθυσμένη επέλαση τους σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι ελέφαντες κατά την αναζήτηση τροφής, βρέθηκαν στην περιοχή που προετοιμαζόταν για ένα φεστιβάλ! Οι χωρικοί είχαν αποθηκεύσει σε πήλινα δοχεία το οινοπνευματώδη ποτά από τη ζύμωση ρυζιού.
Σύμφωνα με τον τοπικό διαχειριστή του..............φεστιβάλ, Bijay Kumar Panda, οι ελέφαντες βρήκαν τα δοχεία και ήπιαν το περιεχόμενό τους!
Ελέφαντας στην Ινδία
(Πηγή φωτογραφίας: guardian)
(© φωτογραφίας: Gerry Ellis/Minden Pictures)

Αποτέλεσμα;
Το "πάρτι" που κράτησε τέσσερις ημέρες είχε τραγική εξέλιξη. Τα τεράστια ζώα βρέθηκαν σε μία έξαλλη κατάσταση, καταστρέφοντας τουλάχιστον 60 σπίτια! Το κοπάδι μετά από το ξέφρενο φαγοπότι άρχισε να περιφέρεται στις γύρω περιοχές και στη συνέχεια οι εξουθενωμένοι ελέφαντες έπεσαν σε βαθύ "hangover" την ώρα που οι  χωρικοί προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα μεγαλύτερα χορτοφάγα θηλαστικά πάνω στη Γή.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι ελέφαντες τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στα αλκοολούχα ποτά και συνέχεια αναζητούν τροφές που παρασκευάζονται από τους ντόπιους γλεντώντας πολλές φορές εις βάρος των κατοίκων, ενώ από την πλευρά τους οι ειδικοί αναφέρουν ότι τέτοιου είδους περιστατικά γίνονται πολύ συχνά στην Ινδία, διότι οι περιοχές αστικοποιούνται και οι ελέφαντες εξοικειώνονται ολοένα και περισσότερο με τους ανθρώπους.

Ο συντονιστής του προγράμματος για τους ελέφαντες και τους ρινόκερους του "World Wildlife Fund", Dr Amirtharaj Williams, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "οι συγκεκριμένες αγέλες είναι ημί-αστικές. Υπάρχουν ελέφαντες που δοκιμάζουν από τα τρόφιμα που παρασκευάζουν οι άνθρωποι θεωρώντας τα πιο νόστιμα, πιο θρεπτικά, ενώ τα αγαπημένα τους είναι τα ποτά που περιλαμβάνουν ρύζι ή μελάσα. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς ψάχνουν για τα συγκεκριμένα".

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στην Ινδία σκοτώνονται περίπου 400 άνθρωποι από τα "γιγαντιαία ζώα", ενώ οι χωρικοί εξοντώνουν κατά μέσο όρο 100 ελέφαντες, σε μία χώρα που κατέχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων σε ολόκληρη την Ασία (21.000).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ