Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εταιρίας για σκάνδαλο στο ΙΚΑ

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εταιρ

ίας για σκάνδαλο στο ΙΚΑ

 

Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης του ΙΚΑ σε βάρος προμηθεύτριας εταιρίας. Την προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας...
 προμήθειας υγειονομικού υλικού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εικονικών συνταγογραφήσεων αποφάσισε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Η διοίκηση του ΙΚΑ, μέσω του νομικού εκπροσώπου της, κατέθεσε χθες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούσε τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων (κινητής και ακίνητης περιουσίας) της.............. εταιρίας και των φυσικών μελών της μέχρι του ύψους των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την ακίνητη περιουσία της εταιρίας και των φυσικών μελών της έως τη συζήτηση της υπόθεσης, στις 28 Ιανουαρίου.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, με προφανή σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του Ιδρύματος εφόσον διαπιστωθεί από την έρευνα οικονομική ζημιά σε βάρος του από τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρίας. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία συμμετέχει και το ΣΔΟΕ, φέρεται να έχει ζημιωθεί το ΙΚΑ από δαπάνες ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατέβαλε για συνταγογραφημένα ακόμη και σε νεκρούς ακριβά σκευάσματα διατροφής της επίμαχης εταιρίας. Για τη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης διεξάγεται παράλληλη ΕΔΕ στο ΠΑΓΝΗ, ενώ αντίστοιχη εντολή για διενέργεια ΕΔΕ έχει δοθεί και από την διοίκηση του ΙΚΑ. Η γίνεται με τη συνδρομή των επιθεωρητών Υγείας και του ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη.
Σε αργία και εργαζόμενος του Βενιζελείου
Στο μεταξύ, χθες σημειώθηκε νέα εξέλιξη στην υπόθεση της εταιρίας κατ' οίκον φροντίδας, την οποία φέρονται να σύστησαν δύο νοσηλευτές, κορυφαίοι συνδικαλιστές του κλάδου τους, που εργάζονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Με απόφασή του, ο διοικητής του Βενιζελείου Νίκος Κυδωνάκης, έθεσε σε προσωρινή αργία, ως την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, τον δεύτερο νοσηλευτή, που φέρεται ως συνιδρυτής της εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ πριν λίγες ημέρες είχε θέσει σε προσωρινή αργία τον άλλο νοσηλευτή, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης έστειλε στον κ. Κυδωνάκη τα στοιχεία (μαρτυρικές καταθέσεις κ.α.) που έχει στη διάθεσή του ο ίδιος ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μάνος Φραγκιαδουλάκης αλλά και ο κ. Κοκκίνης, από τα οποία φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του νοσηλευτή στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση από τους διοικητές και των δύο νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα στοιχεία, τα οποία εμφανίζουν τους δύο να έχουν συστήσει ιδιωτική εταιρία για την παροχή βοήθειας στο σπίτι σε ασθενείς, τους οποίους φέρονται να «ψαρεύουν» από τις λίστες κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων.

digitalcrete.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ