"Είσαι μαφιόζος και παιδόφιλος"...


"Είσαι μαφιόζος και παιδόφιλος"...

 

   

Θα ακούει "Twitter" και θα τρέμει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που υπήρξε το επίκεντρο διαμαρτυρίας μέσω μηνυμάτων στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία εμφανίζοντουσαν σε γιγαντοοθόνες εν ώρα συνεδρίασης επιτροπής της ΕΕ. Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να...μην ήταν παρών, οι Ιταλοί όμως του έδωσαν και κατάλαβε.
Ακόμα ένα εγχείρημα "επικοινωνιακής αξιοποίησης" των social media γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της ιδέας. Σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, υπήρχε και δυο μεγάλες οθόνες που αναμετέδιδαν, δίχως κάποια διαχείριση στο τι εμφανίζεται και στο τι όχι, μηνύματα που δημοσίευαν οι χρήστες του twitter με το hashtag "#EUCO".
Τις πρώτες 2 ώρες όλα έβαιναν ομαλά. Τότε που το αντιλήφθηκαν οι Ιταλοί χρήστες του twitter και αμέσως άρχισαν να "στολίζουν" τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μηνύματα που έγραφαν και............ συνόδευαν με το hashtag του συνεδρίου.
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι τo hashtag στο twitter είναι ουσιαστικά η σύντομη ονομασία για τη θεματολογία του μηνύματος αλλά και για την κατηγοροποίηση του. Για παράδειγμα, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οι Έλληνες χρήστες του twitter χρησιμοποιούσαν το hashtag "ElectionsGR" ενώ στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού χρησιμοποιούσαν το "GreekPMLive" για να δείξουν και να κατατάξουν θεματικά το μήνυμα τους.
Με τη αυτή τη λογική, οι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Συμβουλίου της ΕΕ, δοκίμασαν να κάνουν το συνέδριο πιο διαδραστικό. Τελικά, όμως, εξελίχθηκε σε διαδικτυακή διαμαρτυρία κατά του Μπερλουσκόνι με τα μηνύματα να τον χαρακτηρίζουν "μαφιόζο", "παιδόφιλο", "διεφθαρμένο", "άνθρωπο που πληρώνει για σεξ, ψήφους, προστασία από τη μαφία, για όσα μπορεί ν' αγοράσει".
Υπήρχαν μάλιστα κάποιοι που το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα και άρχισαν ν' αναμεταδίδουν παλαιότερες ατάκες του οι οποίες ήταν άκρως αμφιλεγόμενες και είχαν δημιουργήσει αντιδράσεις, παράδειγμα "Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ο Μουσολίνι συνήθιζε να στέλνει ανθρώπους σε εσωτερική εξορία με τη μορφή διακοπών" και "(δεν μπορώ να) πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί 'μ@λάκες' στον κόσμο που θα ψηφίσουν ενάντια στα συμφέροντα τους".
Λίγο μετά, η υπηρεσία που το αναμετέδιδε έκλεισε. Η δημοσιογραφική ομάδα, όμως, δήλωσε πως δεν απογοητεύεται και ότι θα το αναλύσει ώστε να το επαναλάβει αλλά αυτή τη φορά με διαχείριση του τι εμφανίζεται στις οθόνες. Χάνοντας έτσι το νόημα...

news247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ