ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΕΙ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ...ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/12/2010 ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..
Αντιδρούμε ! Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βιώνουμε μία πραγματικότητα η οποία απέχει πολύ απ’ αυτό που έχουμε φανταστεί ως πανεπιστήμιο.
Το ίδρυμά μας φέτος υποχρεώθηκε σε μείωση κατά 30% του προϋπολογισμού του σε σχέση με πέρυσι και προβλέπεται περεταίρω μείωση του ίδιου μεγέθους για τον επόμενο χρόνο, με ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ίδρυμα. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της περικοπής βλέπουμε καταργήσεις μαθημάτων (18 λιγότερα μαθήματα στον οδηγό σπουδών των Μηχανολόγων Μηχανικών), πράγμα που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης καθηγητών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Μανωλόπουλο τίθεται ζήτημα διακοπής της δωρεάν σίτισής μας απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Όλα αυτά προστίθενται στα χρόνια προβλήματα της παντελούς έλλειψης εργαστηρίων και των ακατάλληλων για ακαδημαϊκή χρήση............ κτιρίων (αποθήκες super market- πολυκατοικία).
Επίσης ας σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο μας δεν είναι αυτόνομο, δηλαδή η διοίκησή του είναι διορισμένη από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι εκλεγμένη, με αποτέλεσμα να μην εκφράζει τα συμφέροντα της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ως μονόδρομος για βιώσιμη λύση παρουσιάστηκε από τον κ. Μανωλόπουλο η συγχώνευση του Π.Δ.Μ με το Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό το ενδεχόμενο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως φοιτητικούς συλλόγους.
Δεν θα δεχτούμε καμία υποβάθμιση του πτυχίου μας.
Προφανώς δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε και να απαξιώσουμε τους συναδέλφους σπουδαστές του Τ.Ε.Ι, αλλά είναι γεγονός ότι τα προγράμματα σπουδών μας και το γνωστικό μας αντικείμενο διαφέρουν κατά πολύ με τα δικά τους. Παρακολουθώντας τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πανευρωπαϊκά, είναι οφθαλμοφανές ότι και στην χώρα μας ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την συνθήκη της Bologna.
o Συμπεραίνουμε λοιπόν πως η ενδεχόμενη συγχώνευση του Π.Δ.Μ με το Τ.Ε.Ι. είναι μία πειραματική εφαρμογή αυτής της συνθήκης που θα οδηγήσει σε ιδρύματα δύο ταχυτήτων με πτυχία τύπου Bachelor-Master (3ετές,5ετές).

o Θεωρούμε δεδομένο ότι σε βάθος χρόνου η υποβάθμιση του ακαδημαϊκού μας επιπέδου είναι βέβαιη, γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετούς καθηγητές μας να έχουν προδικάσει την αποχώρησή τους από ένα τέτοιας μορφής ίδρυμα.

o Η ασάφεια με την οποία η διοίκηση μας παρουσίασε την λειτουργία αυτού του μοντέλου και η ανικανότητά της να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις αποδεικνύει ότι η συγχώνευση αυτή δεν είναι επιλογή της, αλλά ότι υπηρετεί άλλα συμφέροντα.

o Στο ενδεχόμενο επέκτασης του Π.Δ.Μ και σταδιακής κατάργησης του Τ.Ε.Ι («πάμε να τους φάμε τα κτήρια» σύμφωνα με τον κύριο Μανωλόπουλο) δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας ,αφού αυτό θα έπληττε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τ.Ε.Ι και τα δικαιώματα των σπουδαστών τους.


o Είναι ξεκάθαρο ότι η ενδεχόμενη συγχώνευση με το Τ.Ε.Ι δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματά μας. Δεν κάνουμε διάλογο πάνω σ’ αυτή την βάση.

Όποια και αν είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον του Π.Δ.Μ εμείς κάνουμε σαφές ότι απαιτούμε :
• Πτυχία με αξία
• Καθαρά επαγγελματικά δικαιώματα
• Τις απαραίτητες υποδομές:
o Εργαστήρια
o Κατάλληλα για ακαδημαϊκή χρήση κτήρια
• Προαπαιτούμενος αριθμός μελών Δ.Ε.Π., τόσο για την κάλυψη των ακαδημαϊκών αναγκών όσο και για την αυτονόμηση των τμημάτων.
• Ξεκάθαρα, πανεπιστημιακό επίπεδο

Το όποιο ενδεχόμενο συγχώνευσης θα συζητηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξής μας σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο θα μας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ