Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου γυμνοί στον ... τοίχο ...




Επιµέλεια: Μαρία Μαρκουλή .
Γυµνά κορίτσια και αγόρια, ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο Οµηρος και τα ελαστικά. Μπορεί όλα αυτά στον πονηρό κόσµο που ζούµε να µυρίζουν σκάνδαλο, αλλά πρόκειται απλώς για τις καινοτοµίες στο φετινό ηµερολόγιο της Pirelli (για πρώτη φορά και ανδρικό γυµνό), που προσθέτουν στον µύθο του
«Μυθολογία» είναι... οτίτλος του ηµερολογίου τηςPirelli. Το υπογράφει ο διάσηµος σχεδιαστήςµόδας Καρλ Λάγκερφελντ και είναι εµπνευσµένο από τους έλληνες ήρωες και θεούς.............


Ο Λάγκερφελντ µελέτησε τα άλλα ηµερολόγια. Το δικό του, είπε, θα είχε ένα µήνυµα, αυτό της διαχρονικής οµορφιάςκαι της νιότης.Και κλείνοντας τοµάτι χαµογέλασε: «Είµαιο Οµηρος της εικόνας... Κάνω µε τη φωτογραφική µου µηχανή ό,τι έκανε ο Οµηρος µε την πένα του, παρ’ ότι γνωρίζουµε ότι προφανώς δεν χρησιµοποίησε πένα». Η Ιλιάδα του Οµήρου – είπε – ήταν από τα αγαπηµένα του αναγνώσµατα όταν ήταν παιδί. ∆εκαέξι βαθµούς κάτω από το µηδέν είχε χτες στη Μόσχα, ο ρωσικός χειµώνας όµως δεν εµπόδισε να αποκαλυφθούν τα γυµνά του ηµερολογίου της Pirelli. Μοντέλα, κόσµος της µόδας και των media, πολιτικοί, ήταν καλεσµένοι στο Θέατρο Στανισλάφσκι. Η επιλογή της Μόσχας, µια καινούργια µεγάλη αγορά, κάθε άλλο παρά τυχαία.

Αυτήν τη φορά, το ηµερολόγιο δεν έχειούτε παραλίες ούτε πισίνες –αν αυτό φαντάζεται κανείς για τασέξι κορίτσια των θρυλικών ηµερολογίων. ΟΛάγκερφελντ φωτογράφισε ταµοντέλα στο στούντιό του στο Παρίσι, σαν θεούς της ελληνικής µυθολογίας. Από τη φωτογράφηση προέκυψαν 36 ασπρόµαυρες εικόνες µοντέλων, δεκαπέντε κοριτσιών και πέντε αγοριών. Πέρα από τα µοντέλα, µία σταρ, η Τζούλιαν Μουρ, φωτογραφήθηκεως Ηρα, όχι όµως γυµνή ή τόπλες.

Στην αίθουσα τηςπαρουσίασης κυριαρχούσεη φωτογραφία του µοντέλουΜπατίστ Τζιαµπικόνι ως έλληνα θεού. ∆εν φορούσε τίποτε παρά ένα ασηµένιο κέλυφοςστο επίµαχο σηµείο. Το µοντέλο από τηΜασσαλία είναιαπό τα αγαπηµένα του σχεδιαστή και θεωρείται πολύ δηµοφιλές στον γκέι κόσµο.

Η Ολλανδέζα Λάρα Στόουν είναιη Αφροδίτη της Pirelli, ο Αµερικανός Τζέικ Ντέιβις ένας ακόµη από τους θεούς. «Οι ηθοποιοί καιτα µοντέλα ζωντανεύουν τους ήρωεςµε µια νέα άποψηγια το ωραίο», είπε ο Λάγκερφελντ.

Το 1964 άρχισε ο µύθοςτου ηµερολογίουτης Pirelli. Ο φωτογράφος Ρόµπερτ Φρίµαν (που ακολουθούσε τους Beatles σε περιοδείες τους) φωτογράφισε µοντέλα στην Κυανή Ακτή. Οι σέξι εικόνες δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Το 1974 η κρίση την αγοράτου πετρελαίου χτύπησε και το ηµερολόγιο, αλλά το1984 επέστρεψε δυναµικά και µε ονόµατα όπως των Χερµπ Ριτς και Ρίτσαρντ Αβεντον. Στον δρόµο στον οποίο τα ελαστικά γράφουν την ιστορία τους µε τέχνη...
NEA.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ