Παζάρι παλαιοπωλών στη Θεσσαλονίκη

Παζάρι παλαιοπωλώ

ν στη Θεσσαλονίκη



Διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά!
Το καθιερωμένο παζάρι τους, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν και φέτος... οι παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης για 6η συνεχή χρονιά. Άλλωστε το παλιό δεν είδος πολυτελείας αλλά φιλοσοφίας.
Τα βλέμματα των επισκεπτών φιλοδοξεί να «κλέψει» μια κούκλα, άλλης εποχής, με πορσελάνινο δέρμα, ρούχα μεγαλομόδιστρου του προηγούμενου αιώνα και ύψος μόλις 52 εκατοστά.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια, συλλεκτική κουρδιστή κούκλα, γαλλικής κατασκευής, με μηχανισμό.......... Ελβετού ωρολογοποιού και ηλικία που υπολογίζεται περί τα τέλη του 19ου αιώνα.
Επίσης, μια αμερικανική ταμειακή μηχανή «National» του 1900, ασήκωτη από το βάρος, θα δείχνει στους επισκέπτες πώς κόβονταν οι πρώτες αποδείξεις στους πελάτες καταστημάτων, πολλές δεκαετίες πριν, ενώ μία μηχανή κατασκευής χαπιών θα δίνει ένα μικρό μάθημα ιστορίας όσον αφορά την κατασκευή φαρμάκων από τους φαρμακοτρίφτες…
Παράλληλα, στο παζάρι, θα πωλούνται διάφορα μικροαντικείμενα τέχνης, επιτραπέζια ρολόγια, μεταλλικά παιχνίδια, παλιά φωτογραφικά είδη, vintage κοσμήματα, κομμάτια από ελληνικές παραδοσιακές στολές και ό,τι άλλο… βγάλουν οι παλαιοπώλες από τα μπαούλα τους.

Το παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ