ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

 

 

Αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον 6ο Τακτικό Ανακριτή για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Aspis Capital.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει «περήφανος για το οικοδόμημα» που έστησε ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να υποστήριξε ότι ο όμιλος της Aspis άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά το Μάιο του 2008 εν όψει της αύξησης του........... μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value κατά 93 εκατομμύρια ευρώ μετά από σχετική εντολή της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αύξηση που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.
Τα σοβαρότερα προβλήματα, όπως ανέφερε, ήρθαν όταν η ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ασφαλιστικά συμβόλαια και να ζητούν πολλοί εξαγορά των συμβολαίων.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε πως για το έτος 2009 η Aspis Capital έχει εξοφλήσει κατά 90% όλες τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο προχωρά σε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο στην εταιρία -καθώς τα προσωπικά του είναι δεσμευμένα-ώστε να εισπράξουν οι ομολογιούχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτιολογία που προέβαλε στον ανακριτή για τις καταθέσεις σε προσωπικούς του λογαριασμούς ήταν για να πετυχαίνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις ως προς το κόστος, καθώς η Aspis Capital δημιουργούσε προσδοκίες για μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Τέλος, ο επιχειρηματίας απέδωσε σε ζήλια την καταγγελία πρώην συνεργάτη του για επικείμενη διαφυγή του εξωτερικό, σημειώνοντας πως δεν το σκέφτηκε ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ