Διαβάστε, να ξεράσετε...

Διαβάστε, να ξεράσετε...

 


 
Διαβάστε λατρεμένα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην "Real news" και στον " Real Fm"...Βασικά, από ότι αντιλαμβάνομαι, πρόκειται απλά για την απόφαση των υψηλά ιστάμενων στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο του κου Χατζηνικολάου...Ωστόσο, δε θα μου φαινόταν περίεργο, αν συμφωνούσαν με την αναστολή της απεργίας και συνάδελφοι δημοσιογράφοι που πορεύονται στη λογική "μακριά από το κώλο μας...". Την ίδια - περίπου - στάση άλλωστε υιοθέτησαν και στον Alpha, μετά από τη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων.
Διαβάστε λοιπόν, να ξεράσετε...
"Οι εργαζόμενοι στην "Real news" και στον "Real Fm" πραγματοποιήσαν κοινή γενική συνέλευση και εξέδωσαν ψήφισμα - απόφαση για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην "Real news" και στον "Real Fm"
Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στην εφημερίδα «Real news», συνήλθαν σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2010, σε γενική συνέλευση, με αφορμή την καλπάζουσα οικονομική κρίση και τις επικείμενες κινητοποιήσεις στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης
Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση με τις σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση και την προσπάθεια ορισμένων εκδοτών να χρησιμοποιήσουν την κρίση για να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών, απολύσεις προσωπικού και.............. γενικότερες περικοπές
εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι αδιάκριτες παρεμβάσεις κάποιων εκδοτών και η ολιγωρία ή αποστασιοποιημένη ενατένιση της πραγματικότητας από τα υπεύθυνα συνδικαλιστικά όργανα οδηγούν σε συρρίκνωση του δημοσιογραφικού κλάδου, διχάζουν τους εργαζόμενους, υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ισχύ των ίδιων των συνδικαλιστικών οργάνων και ισοπεδώνουν τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπα τα μέσα ενημέρωσης.
Καταγγέλλουμε την περίεργη και αδιάλλακτη τακτική της Ένωσης Εκδοτών, οι οποίοι αποφεύγουν να διαπραγματευθούν με την ΕΣΗΕΑ για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και λειτουργώντας σκόπιμα παρελκυστικά, επιδιώκουν να σύρουν τον κλάδο σε «τυφλή κινητοποίηση» για να κρύψουν τη δική τους κακή διαχείριση και τις μύχιες μεθοδεύσεις τους.
Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για την γενίκευση στην αντιμετώπιση της κρίσης που απεργάζεται η ΕΣΗΕΑ, καθώς επίσης και τα αντανακλαστικά του συνδικαλιστικού μας οργάνου, το οποίο δείχνει να «ζυγίζει» τα προβλήματα με μέτρα και σταθμά που αντιβαίνουν σε κάθε λογική.
Θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις από την πλευρά των συνδικαλιστικών μας οργάνων, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες, με κινητοποιήσεις και απεργίες στα συγκροτήματα και στα Μέσα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σε συνεργασία βεβαίως με τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους. Είναι αυτονόητο ότι το συνδικαλιστικό μας όργανο οφείλει να συμπαρασταθεί στους πληγέντες εργαζόμενους και να αφήσει κατά μέρος τις πολιτικές ισορροπιών και τις «θωπείες» στους ισχυρούς του Τύπου.
Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους συναδέλφους που παραμένουν απλήρωτοι, που δέχονται μειώσεις μισθών και απειλούνται καθημερινά με το φάσμα της ανεργίας, καθώς επίσης και σε όσους βρίσκονται εκτός εργασίας. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους, όχι από συντεχνιακή υποχρέωση, αλλά από αλληλεγγύη και συναίσθηση της κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει να διαχυθεί σήμερα στην κοινωνία στις δύσκολες ώρες που περνάει.
Η προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την 17η και 18η Δεκεμβρίου 2010, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα στα Μέσα όπου σήμερα υπάρχει, αλλά βυθίζει σε προβληματικότητα και τα υπόλοιπα υγιή Μέσα –όπως το δικό μας- και ταυτόχρονα συσκοτίζει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.
Ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ να επανεξετάσει τη στάση της, να λειτουργήσει σε όφελος των εργαζομένων και να μην επιτρέψει το σημερινό πρόβλημα να συμπαρασύρει όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Άλλωστε, δεν χρειάζεται πολύπλοκος νους για να καταλάβει κάποιος ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αρνούνται να συνεννοηθούν είναι η ενθάρρυνση αυτών που δεν παραβιάζουν κανέναν κανόνα συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τα υπόλοιπα είναι εκ του... περισσού.
Η κοινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στη
Real news και Real Fm"
Και για να μη παρεξηγηθώ, είμαι από εκείνες που έχουν να προσάψουν πολλά στην Ένωση Συντακτών...Το μόνο όμως που με ενδιαφέρει, επι της παρούσης, είναι με κάποιο τρόπο να δείξω την αντίθεσή μου στα όσα συμβαίνουν γύρω μου...σήμερα συμβαίνουν εδώ, αύριο στα δικά σας μαγαζιά, "συνάδελφοι".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ