ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΙΦΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΙΦΑ

 

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ισραήλ, ώστε να κατασβεστεί η χειρότερη δασική πυρκαγιά που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα. Συνολικά 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ μία δασική περιοχή περίπου 30 χιλιομέτρων κοντά στη πόλη της Χάιφας έχει γίνει στάχτη. Στο ισραήλ φτάνει σταδιακά η διεθνής βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς.
Τέσσερα ελληνικά αεροπλάνα και ένα Hercules από τη Βουλγαρία με περίπου 150 πυροσβέστες συμμετέχουν πλέον στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς...
Χώρες όπως η Τουρκία και Κύπρος έστειλαν περίπου 20 αεροπλάνα και ελικόπτερα και άλλον εξοπλισμό που έφθασε σήμερα.
Βοήθεια έχει στείλει και η Παλαιστινιακή Αρχή. Ο ............Αχμετ Ρίζεκ Αμπου Ραμπία, ανώτατος αξιωματούχος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι παλαιστινιακά πυροσβεστικά οχήματα λαμβάνουν μέρος σε μια ειδική επιχείρηση στην Ταϊμπ και Μπαρτάα, δύο αραβικά χωριά στην περιοχή της Γαλιλαίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι η Βρετανία, η Ρωσία, η Αίγυπτος, το Αζερμπαϊτζάν, η Ρουμανία και η Ιορδανία, θα βοηθήσουν επίσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ένα Boeing 747 που ρίχνει επιβραδυντικές χημικές ουσίες.
Στην επιχειρήσεις συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 πυροσβεστών, 1.500 στρατιωτικών και εκατοντάδων ανδρών της αστυνομίας και πληρωμάτων των ασθενοφόρων, συμμετέχουν στην προσπάθεια γύρω από το δάσος Καρμέλ νότια της πόλης, όπου η φωτιά ξεκίνησε την Πέμπτη.
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ίσως να χρειαστούν μέρες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, την ώρα που περίπου 17.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και περίπου 6 χωριά εκκενώθηκαν. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί, και τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι και ο αστυνομικός διοικητής της Χάιφας Αχούβα Τομερ.
Μεγάλη είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή. Περίπου 1,5 εκατομμύρια δέντρα καταστράφηκαν.
«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας καταστροφής διεθνών διαστάσεων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επείγουσα σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ, πριν αναχωρήσει με ελικόπτερο για να πετάξει πάνω από την περιοχή της καταστροφής.
Η πυρκαγιά ξέσπασε πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Τεράστιες φλόγες έστελναν σπίθες στον ουρανό, με αποτέλεσμα ένας μάρτυρας να παρατηρήσει ότι ο λόφος του Καρμέλ έμοιαζε με «ηφαίστειο».
Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι, που κάνουν τις φλόγες να αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση.
Σημειώνεται ότι 36 από τα 41 θύματα ήταν δόκιμοι δεσμοφύλακες που είχαν σταλεί για να βοηθήσουν στην μεταφορά των κρατουμένων σε μια φυλακή που βρισκόταν στη διαδρομή της φωτιάς την Πέμπτη. Το λεωφορείο τους τυλίχτηκε από τις φλόγες, που δεν άφησαν τίποτα περισσότερο από το απανθρακωμένο πλαίσιο του οχήματος.
Οι επιζώντες είπαν ότι οι περισσότεροι από τους δόκιμους δεσμοφύλακες κατάφεραν να κατέβουν από το λεωφορείο, αλλά δεν είχαν καμία πιθανότητα να γλιτώσουν από τη φωτιά τρέχοντας ή περπατώντας.
Περίπου 900 κρατούμενοι από δύο φυλακές στην περιοχή απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Σε μια από τις φυλακές κρατούνταν Παλαιστίνιοι που φυλακίστηκαν για αδικήματα σχετικά με την ασφάλεια και για παράνομη είσοδο στο Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία προέβη σήμερα σε συλλήψεις δύο ανδρών, ύποπτων για τον εμπρησμό στην ευρεία περιοχή της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται για 36 πλέον ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ