Μετά τις …ροδιές, τώρα έρχεται το … ροδέλαιο....


Μετά τις …ροδιές, τώρα έρχεται το … ροδέλαιο....

   

Μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού, φέρεται να αναζητεί κατάλληλες εκτάσεις στο Νομό Τρικάλων, υποσχόμενη και αυτή … «χρυσάφι» σε αγρότες...
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, στελέχη της εν λόγω εταιρείας, αναζητούν εκτάσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κατάλληλες για να φυτευτούν τριαντάφυλλα και υπόσχονται αστρονομικά έσοδα σε αγρότες κατόχους των εκτάσεων που θα δεχθούν να υπογράψουν συμβόλαια ........μαζί της.
Η εταιρεία, ξέροντας την απογοήτευση που υπάρχει στους αγρότες του Νομού από τις αποδόσεις παραδοσιακών καλλιεργειών που η αναθεώρηση της ΚΑΠ, κόβει τις επιδοτήσεις, έσπευσε στην περιοχή, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στους αγρότες, προκειμένου να φυτεύσουν τριαντάφυλλα για την παραγωγή βιομηχανικού τριαντάφυλλου, μέσα από την απόσταξη του οποίου, θα παράγεται το ροδέλαιο, που χρησιμοποιείται σε αρωματοποιίες και φαρμακευτικές εταιρείες.
Το δέλεαρ ισχυρό, καθώς ένα λίτρο ροδέλαιο, κοστίζει στη χονδρική αγορά, περίπου 7.000 ευρώ και στην λιανική αγορά τα 15 ευρώ το γραμμάριο…
Για να παραχθεί ένα λίτρο ροδέλαιο, χρειάζονται περίπου 5 στρέμματα με καλλιέργεια τριαντάφυλλων και περίπου 4 τόνοι τριαντάφυλλα.
Με δεδομένο ότι η πλήρης ανθοφορία επιτυγχάνεται τον 4ο χρόνο φύτευσης και διαρκεί μια 20ετία, η στρεμματική απόδοση, αποδίδει 5 φορές με σημερινές τιμές από ότι μια συμβατική καλλιέργεια σιτηρών ή καπνού χωρίς επιδοτήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ