Στη δικαιοσύνη δύο διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη δύο διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών νοσοκομείων

 

6 Δεκ 2010
Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν δύο υποθέσεις προμηθειών υλικών νοσοκομείων, καθώς εντοπίστηκε ζημία του ελληνικού δημοσίου 1,6 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα στην δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, η πρώτη υπόθεση αφορά σε σύμβαση για την προμήθεια ακτινογραφικών πλακών για τις ανάγκες διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, μετά από διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε με έκδοση κατακυρωτικής απόφασης την 20-1-2010.
Στις 24 Αυγούστου 2010, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενημέρωσε .........τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι για τα ίδια υλικά πέτυχε σε δικό του διαγωνισμό τιμές κατά περίπου 33% χαμηλότερες και, μάλιστα, από την ίδια προμηθεύτρια εταιρεία.
Λαμβανομένης υπόψη της συνολικής ποσότητας της προμήθειας, η διαφορά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται σε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε σύμβαση για την προμήθεια πλαστικών συριγγών μιας χρήσης για τις ανάγκες διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, μετά από διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε με έκδοση κατακυρωτικής απόφασης την 24 Αυγούστου 2009.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως, τα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Αγ. Δημήτριος» και «Γ. Παπανικολάου», και τα Νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα» Αττικής, «Ανδρέας Παπανδρέου» Πύργου και «Παναγία Η Βοήθεια» Πάτρας, ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι για τα ίδια υλικά επέτυχαν σε δικούς τους διαγωνισμούς τιμές έως και 29% κατά μέσο όρο περίπου χαμηλότερες.
Λαμβανομένης υπόψη της συνολικής ποσότητας της προμήθειας, η διαφορά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται σε ποσό άνω των 586.000 ευρώ.
Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, κάλεσε τις εμπλεκόμενες προμηθεύτριες εταιρείες να μειώσουν τις τιμές μονάδος των συγκεκριμένων υλικών στο ύψος των χαμηλότερων τιμών που επέτυχαν τα νοσοκομεία στους δικούς τους διαγωνισμούς, όμως οι εταιρείες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μειώσεις.
Έτσι, κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας έδωσε εντολή να διαβιβαστούν οι σχετικοί φάκελοι στο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων εκ μέρους των προμηθευτριών εταιρειών, αλλά και στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να ενεργήσουν τα νόμιμα ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, με σκοπό την μείωση των τιμών στο εύλογο ύψος, δηλαδή στο ύψος που επέτυχαν τα νοσοκομεία στους διαγωνισμούς που τα ίδια έκαναν.
Παράλληλα έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, να μην επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές στις προμηθεύτριες εταιρείες πριν εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση για το ύψος των τιμών μονάδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ