Το ισχυρότερο όπλο του κόσμου...

Το ισχυρότερο όπλο του κόσ

μου...


Εξολοθρεύει στόχους ακόμα και από απόσταση 160 χιλιομέτρων εκτοξεύοντας βλήμα με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου. Το νέο σούπερ όπλο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασε ήδη με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές και κέρδισε επάξια τον χαρακτηρισμό του ισχυρότερου όπλου στον κόσμο. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στη διαφορετική λειτουργία του, καθώς δεν χρησιμοποιεί.γόμωση, όπως η πυρίτιδα, αλλά ένα γιγάντιο κύμα ηλεκτρικής ενέργειας.
Μία και μόνο βολή του νέου ηλεκτρομαγνητικού υπερ-όπλου παράγει δύναμη ίση με........... 33 megajoules εκτός στομίου, νούμερο που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ ενέργειας, καθώς είναι τριπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ. Το σημαντικότερο είναι ωστόσο ότι το βλήμα χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά μέχρι να βρει με ακρίβεια τον στόχο του, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, κάτι που είναι αδύνατον να επιτευχθεί από τα συμβατικά όπλα. Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι το βλήμα, βάρους 9 κιλών, ή ο πύραυλος που εκτοξεύει βρίσκουν τον στόχο τους με μοναδική ακρίβεια. Επιπλέον, αν και δεν προκαλούν έκρηξη κατά την πρόσκρουση, εξολοθρεύουν ό,τι χτυπήσουν μόνο και μόνο με τη δύναμή τους.

Μέχρι στιγμής το βεληνεκές των πλοίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αγγίζει τα 21 χιλιόμετρα, όμως οι αξιωματούχοι του ελπίζουν ότι το νέο αυτό όπλο θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις από ασφαλέστερες αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχο Νέβιν Καρ, το όπλο αυτό μπορεί να στοχεύσει στην αποθήκη πυρομαχικών εχθρικού πλοίου και να μετατρέψει τα εκρηκτικά του εχθρού σε… δικά του! Οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον άλλα πέντε -ίσως και δέκα- χρόνια μέχρι να τελειοποιηθεί και να κριθεί κατάλληλο για χρήση.

«Ο κόσμος βλέπει τέτοια όπλα μόνο μέσα από videogames, όμως το συγκεκριμένο είναι αληθινό» δήλωσε περήφανα ο διευθυντής προγράμματος Ρότζερ Ελις, τονίζοντας παράλληλα ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να ξεπεράσει το Ναυτικό σε αυτή τη φάση είναι το υπέρογκο κόστος του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ