Φυλλάδιο με πολιτικό περιεχόμενο διανεμήθηκε στις εκκλησίες

Φυλλάδιο με πολιτικό περιεχόμενο 

διανεμήθηκε στις εκκλησίες

 
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της ιεραρχίας της Ελληνικής Εκκλησίας έχει προκαλέσει φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Κυριακή στους ορθόδοξους ναούς, καθώς περιέχει πρωτοφανείς πολιτικές θέσεις και χαρακτηρισμούς, ενώ επιτίθεται τόσο στους πολιτικούς όσο και στους πολίτες.
Συντάκτης του κειμένου φέρεται να είναι ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, σε μία διαδικασία σύνοψης των εισηγήσεων που δέχθηκε και ενέκρινε η ιεραρχία για την οικονομική κρίση.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχει προκληθεί μεγάλη ενόχληση στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και άλλους ιεράρχες, που θεωρούν ότι η Εκκλησία ειδικά σε περιόδους κρίσης θα πρέπει να έχει παρηγορητικό και όχι καταγγελτικό λόγο, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι το κείμενο δεν απηχεί τις θέσεις του συνόλου των ιεραρχών.
Βολές για το μνημόνιο
«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας», αναφέρεται σε ένα σημείο του κειμένου, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζεται ότι «μαζί με την πνευματική, κοινωνική και............ οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας.... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια».
Επίθεση σε πολιτικούς και πολίτες
Ο συντάκτης του κειμένου ασκεί ευθεία κριτική στην πολιτική ηγεσία της χώρας και μάλιστα απορεί για τις πολύ... ασθενείς αντιδράσεις! «Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις...», αναφέρεται στο κείμενο.
Κριτικάρει μάλιστα και την ποιότητα της σχέσης πολιτικών και πολιτών, κάνοντας λόγο για «μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας ... Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ