Στο Πειθαρχικό φαρμακοποιός του Ηρακλείου.Κομπίνα και με τον ΟΓΑ!...

Στο Πειθαρχικό φαρμακοποιός του Ηρακλείου.Κομπίνα και με τον ΟΓΑ!...

 

Ρεπορτάζ Άννα Κωνσταντουλάκη
Kλείδωσε στο φαρμακείο του το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΟΓΑ...
Φαρμακοποιός και γιατρός που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, είχαν στήσει κομπίνα με θύματα ασφαλισμένους του ΟΓΑ και όχι μόνο, ενώ όταν ελεγκτές του Οργανισμού από την Αθήνα, πήγαν για έλεγχο, ο φαρμακοποιός τούς κλείδωσε μέσα στο φαρμακείο του (!) και οι άνθρωποι κατόρθωσαν να φύγουν, όταν έσπευσαν στο χώρο μέλη της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
­Η απάτη έχει σχέση με
πανάκριβες αμπούλες για τη θεραπεία της ψωρίασης, καθώς το κόστος της κάθε μιας, ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.
“Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, θα ζητήσω την παρέμβαση του εισαγγελέα”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος των .......φαρμακοποιών Γιάννης Τσικανδηλάκης.
Στο πειθαρχικό συμβούλιο, ετοιμάζεται να στείλει φαρμακοποιό που φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη-σε συνεργασία με γιατρό-με θύματα ασφαλισμένους του ΟΓΑ και άλλων ταμείων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Η κομπίνα, έχει σχέση με φάρμακα για την ψωρίαση -η κάθε αμπούλα κοστίζει πάνω από 1.500 ευρώ-ενώ οι πωλήσεις που έκανε το φαρμακείο στο συγκεκριμένο σκεύασμα, αντιστοιχούσαν με τις πωλήσεις του συνόλου των φαρμακείων της πόλης.

Μάλιστα, ο φαρμακοποιός κλείδωσε (!) στο φαρμακείο του το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΟΓΑ που είχαν πάει για αιφνιδιαστικό έλεγχο και τους άφησε να φύγουν, μετά την παρέμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου!

Στην κομπίνα που είχε στηθεί, συμμετείχε και γιατρός που έχει ιδιωτικό ιατρείο, συνεργαζόταν όμως και με δημόσιο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η απάτη αφορά σε πανάκριβη φαρμακευτική αγωγή για την θεραπεία της ψωρίασης, καθώς το κόστος της κάθε αμπούλας φθάνει τα 1.578 ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η “Π”, αναφέρουν ότι ο γιατρός “ψάρευε” ασθενείς στο νοσοκομείο και τους έλεγε ότι εκείνος θα αναλάβει την θεραπεία τους στο ιδιωτικό ιατρείο του. Ο γιατρός τους διαβεβαίωνε ότι θα φρόντιζε και για την προμήθεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων από το φαρμακείο αλλά και θα τους έκανε την ένεση. Η προμήθεια των φαρμάκων γινόταν από το συγκεκριμένο φαρμακοποιό και όπως όλα δείχνουν ο γιατρός τους χορηγούσε μόνο ένα μέρος της φαρμακευτικής αγωγής, ενώ το άλλο έμενε στο ψυγείο του φαρμακείου.

Ετσι, όταν έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΟΓΑ, οι ελεγκτές βρήκαν σ’ ένα δεύτερο ψυγείο που βρισκόταν κρυμμένο σε μια γωνία του φαρμακείου δεκάδες σκευάσματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ (χωρίς συνοδευτικά κουπόνια), αλλά και αναβολικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που κάνουν αθλητισμό και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Οι ελεγκτές του ΟΓΑ, βρήκαν πλήθος συνταγών με φάρμακα για την ψωρίαση, όχι μόνο του ταμείου τους, αλλά και του ΤΕΒΕ και άλλων ταμείων.
Ο φαρμακοποιός κλείδωσε τους ελεγκτές!
Τα όσα ακολούθησαν, μόνο τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ο φαρμακοποιός κλείδωσε το κλιμάκιο των ελεγκτών από την Αθήνα, μέσα στο φαρμακείο του και δεν τους άφηνε να φύγουν. Τελικά, κατόρθωσαν να βγουν αφού στο χώρο έσπευσαν μέλη της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος Γ. Τσικανδηλάκης που τον έπεισαν να... απελευθερώσει τους ανθρώπους!

Πριν λίγες ημέρες στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, εστάλη το πόρισμα από την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε στην “Π”:

“Εχουμε ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον φαρμακοποιό και μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει απάντηση. Θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό και αν αποδειχθεί ότι έχει ποινικές ευθύνες, θα ζητήσω την παρέμβαση του εισαγγελέα”.

www.patris.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ