Μοναδικό φαινόμενο: Πανσέληνος, έκλειψη Σελήνης & χειμερινό ηλιοστάσιο!

Μοναδικό φαινόμενο: Πανσέληνο

ς, έκλειψη Σελήνης & χειμερινό ηλιοστάσιο!

 

Ένα μοναδικό φαινόμενο θα παρατηρηθεί την Τρίτη (21/12), καθώς θα σημειωθεί ολική έκλειψη σελήνης αλλά ταυτόχρονα θα έχει Πανσέληνο, ενώ διανύουμε και το χειμερινό ηλιοστάσιο!
Η έκλειψη δυστυχώς, δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, καθώς το φαινόμενο θα συμβεί στη δύση του φεγγαριού, ενώ θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες και θα αρχίσει στις 06:33, το πρωί της Τρίτης.
Η επόμενη φορά που θα συμπέσουν............ πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094!
Επιπλέον, το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την εποχή που η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο, με συνέπεια ο βόρειος πόλος να δείχνει στην μακρύτερη δυνατή κατεύθυνση σε σχέση με τον Ήλιο και ο τελευταίος να βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.
Έτσι, αυτοί που θα μπορέσουν να...
παρατηρήσουν το φαινόμενο της έκλειψης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το φεγγάρι πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία.
Η προηγούμενη ολική σεληνιακή έκλειψη είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου του 2008, ενώ το 2011, θα υπάρχουν δύο ολικές σεληνιακές εκλείψεις στη Γη, στις 15 Ιουνίου και στις 10 Δεκεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ